Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.fashionising.com

Trend: Boty na „kačence“

Nejsou velké, ani malé, ale tak zkrátka akorát. Řeč je o „kitten heels“, podpacích, které v Čechách získaly přezdívku „kačenka“. Letošní jaro a léto se bez nich neobejdete!

Volání minulosti
Ve své podstatě nejsou zase taková „bomba“. Na rozdíl od vyšších podpatků neprodlužují nohy. Dávají důraz na lýtka (což v některých případech může být nepříjemné)... Přesto ale v době svého vzniku – v 50 a 60 letech – patřily mezi nepostradatelné výdobytky tehdejší elegance. A dnes je tu máme zase! Ano, je to tak, „kačenky“ jsou opět na scéně. A my vás naučíme v nich trochu chodit...

magazin.cz

Podpatek „kačenka“ – zvýšené přízemí
Co je to vlastně „kitten heel“ nebo-li „kačenka“? Jde o podpatek, který má maximální délku pět centimetrů (ale bývají i menší varianty). A teď k samotnému tvaru podpatku – „kačenka“ je typická tím, že patu „objímá“ zeširoka, ovšem směrem dolů se sužuje. Přestože obuv je trošku vratší, určitě v ní najdete větší stabilitu než u „jehel“.

magazin.cz

Minimalismus vede!
Letošní jaro a léto vsaďte na „kačeny“ se špičatou špičkou. Doporučujeme koupit boty v neutrálním odstínu (ideální je šedá nebo černá), který se hodí ke všemu. Při volbě materiálu vsaďte na kůži, která je nadčasová a zároveň i něco vydrží. Pokud si potrpíte na různá „cingrlátka“ a ozdoby, dopřejte si je. Jen dejte pozor, aby vaše obuv nepůsobila příliš dětským dojmem.

magazin.cz

S čím „kačeny“ sladit“?
Boty na „kačence“ určitě vyniknou, když si k nim obléknete široké kalhoty, ale nevypadají špatně ani s upnutými nebo cigaretově střiženými džínami. Trefou do černého je rovněž spojení „kačen“ a módního stylu 50. let. Typickým módním kouskem z „padesátek“ je rozšířená sukně s výrazným vosím pasem.

magazin.cz

Léto: Sandálky na „jehličce“
A protože tady za chvíli bude léto, je třeba pomýšlet i na poněkud vzdušnější obuv, jako jsou třeba sandály. Pokud chcete být trendy, vyzkoušejte sandály na „kačence“. Při volbě nové obuvi však sázejte na retro vyhlížející kousky. Ideální jsou sandály inspirované hippie módou 70. let, které mají spoustu detailních ozdob, jako jsou například různé pásky, třásně atd.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9