Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.solarcoterie.com

Plážový hit! Plavky ze solárních panelů

V bikinách ze solárních panelů už se nemusíte bát, že by se vám na pláži vybil mobil.

Zpozornět by měly především dámy, které se rádi v létě dlouhé hodiny vyhřívají na sluníčku, chytají bronz a při tom třeba poslouchají hudbu ze svých iPodů, nebo visí na telefonu s kamarádkami v rozhovoru o posledních aférkách Justina Timberlakea nebo módních úletech Lady Gaga.

magazin.cz

Není totiž nic horšího, než když se v půlce takového hovoru vybije baterie v mobilu a elektrická zásuvka není zrovna po ruce. Tomuto problému pomohou předejít solární iKini, neboli bikiny vyrobené ze solárních panelů, které připravenou USB zdířku napájejí napětím 5 voltů, což by mělo být dostačující pro většinu mobilních zařízení, jako jsou telefony, mp3 přehrávače, ale i nabíječky fotoaparátů a videokamer.

magazin.cz

Elegantní stříh
Plavky mají standardní střih bikin střední velikosti a jsou pokryty tenkými a pružnými solárními panýlky o velikosti 2,5×10 cm. Pásky jsou mezi sebou propojeny vodivými vlákny, jež svádějí vyrobenou energii do USB výstupu a na sluníčku zajišťují stálý přísun zelené energie.

Za výrobou solárních plavek stojí newyorský designér Andrew Schneider, který spojováním čtyřiceti panelů do tvaru plavek strávil zhruba osmdesát hodin. Tvrdí také, že v bikinách můžete klidně skočit do vody a podle libosti si zaplavat. Jenom se musíte pořádně osušit, než k plavkám připojíte nějaký přístroj. A pokud byste se snad obávali nějakého elektrického výboje na svém těle, nemusíte mít strach, nic takového nehrozí.

magazin.cz

Solární plavky by měly být k dostání za 120 britských liber, což je zhruba tři a půl tisíce korun.

Něco pro pány
Ani mužská část populace nemusí být zklamaná, neboť i na ně autor plavek myslí. Připravuje totiž pánské trenýrkové plavky příhodně nazvané iDrink. Výkon jejich solárních panelů totiž bude díky většímu povrchu a výstupnímu napětí schopný vychladit sklenici piva. A to bude teprve plážový hit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1