Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak pečovat o vlasy v létě?

Sluníčko vysušuje, slaná mořská či chlorovaná voda z bazénů pak dílo zkázy spolehlivě dokoná. Přitom je celkem lehké se bránit... Stačí k tomu dokonce i suroviny, které máte doma...

Zničené nebo suché vlasy
Pokud vaše vlasy patří mezi „suchary“ a chcete je osvěžit a dodat jim trochu potřebné šťávy, stačí opravdu málo...
Co dělat: Smíchejte 50 ml panenského olivového oleje s jedním čerstvým žloutkem. Vzniklou směs aplikujte na suché vlasy, které pak zabalte do fólie a „zateplete“ ručníkem. Spláchněte po 20 minutách.
Co tím získáte: Olivový olej a žloutek působí jako přirozené „zvlhčovače“, které navíc vaše vysušené vlasy vyzbrojí vitaminy A, D, E, takže budou trochu odolnější. Tento tip můžete použít i v případě, že máte mastnější vlasy, ale trápí vás suché konečky.

magazin.cz

Nepoddajná hříva
Ať děláte, co děláte – ne a ne je zkrotit! Vaše háro si zkrátka dělá co chce... Nějaký ultra moderní účes z něj asi nevykřešete, nicméně existuje způsob, jak udělat vaši hřívu ještě přitažlivější. Zdůrazněte lesk!
Co dělat: V litru vody smíchejte lžičku medu a kapku jablečného octa. Tuto směs vmasírujte do vlasů a po chvilce smyjte vlažnou vodou.
Co tím získáte: Med i ocet obsahují vitaminy, které vaše vlasy rozzáří.

Příliš jemné vlasy
Jsou to vlasy – nejsou to vlasy... Občas se spíš chovají jako nějaké prachové peří, které rozfoukne i ten nejjemnější letní vánek. No, co, ale co si počít s takovou „parádou“?
Co dělat: Jemným vlasům trochu zlepšíte kondičku, když je potřete směsí ze 2 lžiček ricinového oleje a 1 žloutku. Takto „pomazané“ vlasy zabalte do folie, teplého ručníku a nechte zhruba 20 minut odpočívat. Na závěr je opláchněte.
Co tím získáte: Olej a žloutek mají výborné regenerační účinky. Díky nim se vaše přecitlivělé kadeře trochu posílí.

magazin.cz
Když účes ztrácí barvu...
Nemáte ji na hlavě tak dlouho, ale vaše barva zkrátka nedrží tak, jak by měla. Naopak, zdá se, že se poněkud vymývá...
Co dělat: Každá barva na vlasy postupem času ztrácí svůj půvab a bledne... Přesto existují přírodní prostředky, které jí dokáží trochu „rozsvítit“. Na odbarvené blonďaté vlasy platí heřmánek nebo lipový květ. Tmavovlásky ocení černý čaj nebo ořechové listí. Postup je u všeho stejný: Vhoďte hrst bylin do horké vody a nechte několik minut louhovat. Pak zceďte a nechte trochu vychladit. Na závěr si v této „bylinné lázni“ vlasy opláchněte.
Co tím získáte: Vaše barva se oživí a získá nový lesk.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!