Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kontaktní čočky ze zlata a diamantů!

Nejluxusnější kontaktní čočky na světě. Chcete je?

Nejdříve zasvítily diamanty na zubech
Všechno to rozpoutala jedna maličkost – manželka indického optika Chandrashekhara Chawana se jako každá žena ráda zdobila. Jednoho dne se rozhodla, že si nechá vyšperkovat i zuby. Volba padla na diamanty... Když pak na ní Chandrashekhar Chawan zálibně hleděl, osvítil ho zajímavý nápad – jaké by to bylo vytvořit oční čočky ze zlata a třeba diamantů?

magazin.cz

Čočky, které je radost nosit
Chawan si svůj nápad střežil jako oko v hlavě, nicméně nepochyboval o jeho úspěchu. Lidé jsou totiž hraví a rádi nosí šperky různě po těle... Teď šlo o to, objevit typ diamantu, který by se pro tento experiment hodil. Optik pro svůj vynález použil Boston sklerální objektivu – což jsou speciální kontaktní čočky, které spočívají na scleru (bílé části oka) a nedotýkají se rohovky, takže jsou na nošení bezpečnější. Speciální čočky pak Chawan pozlatil a okrášlil diamanty.

A co tomu řekne Bollywood?
Indický optik tvrdí, že jeho „dílo“ vzbuzuje různé emoce. Některým lidem připadají pozlacené kontaktní čočky šílené, ba dokonce strašidelné. Jiným se líbí. Chawan ve skrytu doufá, že se jeho oční ozdůbka uchytí v Bollywoodu (což je indická verze Hollywoodu). Pokud by se tak stalo, měl by vyhráno. Lepší propagaci by si totiž nemohl přát – vždyť indické ženy, stejně jako ta jeho, by mu ruce utrhaly, aby mohly mít pohled stejně zdobný jako některá z populárních hereček!

magazin.cz

Diamanty podtrhnou vaši osobnost
Ale bacha! Tyhle čočky nejsou pro „slepíše“ (tedy majitele méně či více dioptrií) a jejich účel má pouze zdobný charakter. „Při hovoru si často hledíme do očí. A pokud vaše oči rozsvítí diamanty, nikdo se od nich neodtrhne! Každý bude unešen vaší osobností,“ vábí ke koupi Chawan. Jak jeho vynález nakonec dopadne, uvidíme. A co vy – šli byste do toho?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6