Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.etsy.com

Šperky s kusem tajemství

Není šperk jako šperk. A šperky od Karolin Felix patří mezi ty, které si zapamatujete...

magazin.cz
Vypadá to bledě
Karolin je snílek a miluje pohádky. Její fantazie běží naplno i při výrobě šperků, které prodává pod značkou Karolin Felix. Tato rodačka z Polska, momentálně žijící v irském Dublinu, se specializuje na výrobu broží, náhrdelníků a náušnic, které vždy spojuje portrét povětšinou nějaké tajemné (často nezdravě vypadající) ženy – může to být „kočičí žena“, dáma s maskou, viktoriánská panenka, gothic lady nebo podivně vyhlížející siamská dvojčata či pobledlá Sněhurka.


Talent má v krvi
Karolin, která miluje architekturu a navrhování interiérů, svůj výtvarný a tvůrčí talent prý podědila po svých rodičích. Její matka si navrhovala vlastní oblečení. Karolinin otec byl tesař-samouk, vynálezce různých zlepšováků. V dívce se proto snoubila matčina tvůrčí schopnost navrhovat módu a zároveň otcova preciznost a zručnost. Začátky Karolin Felix však i přesto byly poněkud krušnější a trvalo nějakou dobu, než si vypracovala svůj vlastní postup při výrobě šperků. Dnes je zdatnou šperkařkou, která svá dílka vyrábí z ekologických materiálů – používá převážně recyklované věci, dřevo, látku, papír a keramiku.


Cena za krásu
Šperky Karolin Felix jsou nápadité. Některé jsou vyrobeny z papíru, jiné autorka vymalovala na látku. Cena cingrlátek se odvíjí podle náročnosti zpracování, nicméně ani tak není nikterak přemrštěná. Brož pořídíte kolem dvou, tří stovek. Náušnice můžete mít za 325 korun a náhrdelník? To záleží, jaký si vyberte, každopádně počítejte s částkami 200 až 2200 korun plus poštovné a balné (asi 67 korun). Více se dozvíte na webových stránkách.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2