Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Styl se nedá koupit

Máte už všechny horké novinky? Už nevíte, co byste si ještě pořídila, protože už vlastně všechno máte, ale přitom máte stále pocit, že to není to pravé ořechové… Čím to je?

Kde se kupuje styl?
Některé ženy povýšily nakupování z nutnosti na koníčka. Jiné šly ještě dále – z hobby se jim stal smysl života. Stále nové a nové módní výstřelky, stále neidentifikovatelný pocit, že až s tímto skvělým kouskem budete opravdu šik…Ovšem značkové oblečení, ať již v řádech tisíců nebo desetitisíců, je možná trendy, ale určitě není zárukou, že budete působit jako skutečná femme fatale. Elegance a styl se získává jinak.

Hadříky jako smysl života
Iveta našla zálibu v luxusním oblečení, vlastní několik kabelek od Vuittona, často si zajede do Paříže nebo New Yorku, aby doplnila svůj šatník. Umíte si představit, že částky, které utratí za kousky od světově proslulých návrhářů, jsou astronomické. Přesto o ní její kamarádka Jana říká: „Kdykoliv se s ní vidím, mám dojem, že se neumí pořádně obléci. Drahé věci tak nemožně zkombinuje, že bych v životě neřekla, že to tričko stálo několik tisíc.“ To, kolik peněz za oblečení utratíme, že naše skříň přetéká luxusními hadříky, ještě nic nevypovídá o tom, jak dobře se oblékáme.

magazin.cz

Luxusní ještě nic neznamená
Obětí módy se ovšem žena může stát velmi snadno – a to ani nemusí utrácet desetitisíce. Zkombinujeme-li nezkombinovatelné, může z toho být „originální vtipný koktejl“, jak se vyjadřují módní magazíny, nebo taky budeme vypadat jako strašák do zelí. Na čem to závisí? Volit vhodné oblečení musíme nejen podle svých finančních možností a příležitosti, ale také je dobré ctít styl. Vždy se oblékáme v rámci jednoho stylu, který zpestříme jedním či dvěma zajímavými detaily nebo živou barvičkou. No dobře, takže zdárně zvolíte lichotivou kombinaci, ale stále se necítíte jako dáma?

Umět se nosit
Mít na sobě oblečení a umět je nosit – jsou totiž dvě různé věci. Žena, která má styl, nepřistupuje k oblékání, jako kdyby byla jen věšák na šaty. Naopak, ona se v něm umí nosit. Jen si vzpomeňte, kdy jste podobnou ženu viděli. Určite se za ní ohlédla polovina žen i mužů, přestože na sobě vlastně neměla nic extra. Být šik je totiž vzácné umění, které vychází zevnitř. Zdravé sebevědomí, vědět, co vám sluší a umět v tom chodit – to je základ.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1