Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Těšte se: Podzimní vlasové trendy!

Zkroťte účes podle nových módních trendů. Tady jsou!

magazin.cz
Trend číslo 1: Měkké kadeře
Na podzim frčí objem. A co vlasy dokáže skvěle a rychle „nafouknout“? Správně, kudrny. Pokud máte přirozeně vlnité vlasy, stačí použít tužidlo a vyfénovat. Trošku pracnější to však budou mít slečny, které mají vlasy rovné, jako okraje v sešitě. Jak na to: Do umytých vlasů – od kořínků až po konečky – naneste tužidlo podporující objem. Pak hřívu pečlivě vysušte fénem. Menší prameny vlasů natočte na elektrickou kulmu a hotové kudrny prohrábněte rukou, aby nevypadaly příliš uměle. Pokud chcete, můžete svůj účes jemně zafixovat lakem.

Náš tip: Pokud nemáte kudrny od přírody, můžete vyzkoušet novou dvouramennou kulmu Remington CI9522 Pearl Pro (cz.remington-europe.com, 1099 Kč). Kulma má zdokonalený keramický povrch Ultimate obsahující materiál z pravých perel, takže je k vlasům šetrnější. Keramický povrch je díky perlovému materiálu 8× hladší, ale navíc také 5× trvanlivější. Navíc máte možnost si nastavit teplotu přístroje na digitálním podsvíceném displeji, jistě oceníte i rychlé zahřátí během 30 vteřin. A ani nemusíte mít strach, zda jste kulmu vypnula, sama se vypne po 60 minutách.

magazin.cz

Trend číslo 2: Pěkně (po)pletený cop
Pletený cop sice není nic převratného, nicméně jeho předností je, že si ho můžete udělat sama (případně s asistencí ochotné kamarádky) a nemusíte utrácet za kadeřníka. Trendem jsou navíc pletené copy, které vypadají hodně ležérně a romanticky, takže když se vám pletenec nepovede, vlastně se nic neděje. Stejně ho můžete použít. Horší to bude v případě „venkovského stylu“, který je rovněž „in“. Ten vyžaduje pečlivé provedení a přisponkování copů k temeni hlavy.


Náš tip: Vezměte do hry doplňky! Zakomponujte do copu třeba barevný šátek nebo stuhu – oživí ho a váš pletenec bude vypadat zajímavěji. Skvělou volbou jsou i látkové květy v podzimních barvách (fialové, hnědé, zelené, žluté, zlaté, stříbrné), které dodají jednoduchému účesu šmrnc. Spoustu těchto drobností seženete třeba v internetovém obchodě s kreativními věcmi www.fler.cz.

Trend číslo 3: Ó, zase je to ófinaaaaa!
Ofina je zase „in“, obzvláště ve spojení s krátkým či polodlouhým mikádem. Ale pozor! Tento účes je zadaný pouze pro majitelky rovných vlasů. Pokud vám příroda nadělila nějakou kudrnu či vlnku navíc, můžete ji přelstít elektrickou žehličkou. Dobrá je třeba Remington S2880ZBA My Mini (cz.remington-europe.com, 599 Kč), která je keramická (neničí tedy vlasy) a navíc je dlouhá jen 15 cm, takže se vám vejde i do kabelky.

magazin.cz

Náš tip: Spojte dva trendy dohromady – účes a barvu. Na podzim jsou v kurzu všechny odstíny podzimního listí – hnědá (oříšková), medová nebo třeba bordó.

magazin.cz

Trend číslo 4: Pěšinka uprostřed
Paráda! Účes, který je za pár sekund hotov a navíc ještě frčí. To dokládají záběry z módních přehlídek značek Chloe, Versace, Alexander Wang nebo Anna Sui. Kouzlo pěšinky uprostřed prý spočívá v tom, že opticky zužuje obličej. Tak proč ji nezkusit?

magazin.cz

Náš tip: Výraznost pěšinky závisí na tom, jak moc uhladíte vlasy. Pokud si na tento trend zvykáte, zvolte k ní raději trochu nedbalejší účes.

Trend číslo 5: Sestřih ve stylu pixie
Tento účes není na módním poli žádnou novinkou. Svou slávu si prožil už v šedesátých a sedmdesátých letech. Jeho typickým znakem je krátký zástřih na spáncích a větší objem vlasů na temeni a ofině.


Náš tip: Pixie skvěle vynikne na slečnách, které mají trochu vlnitější vlasy.

Trend číslo 6: Klasický culík
Culíky pofrčí celou tuto sezónu, pokud jste majitelka dlouhých vlasů, máte zelenou. Ostatním nezbude, než tiše závidět. Je jen na vás, jaký culík zvolíte. Nosí se všechno – od ulízaného ohonu, až po ten ležérní.


Náš tip: Zkombinujte několik trendů najednou, třeba culík a pěšinku uprostřed.

Trend číslo 7: Drdol ve stylu baleríny
Letošní podzim vyznává romantiku, proto není divu, že jedním z trendů je oblíbený účes baletek – nedbalý drdol. Nejde o žádnou zvláštní námahu: Stačí, když si hřívu lehce posprejujete lakem na vlasy. Zčešete všechny vlasy dozadu a spoutáte gumičkou. Culík stočíte do ruličky a omotáte jím gumičku. A co pak? Konečky schováte pod vzniklý „bochník“ vlasů a zasponkujte. Výsledný drdol pro jistotu přelakujte lakem na vlasy.


Náš tip: K tomuto účesu se skvěle hodí čelenka, její výběr pak dodá účesu civilnější, nebo slavnostnější atmosféru.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!