Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Zvládněte každodenní líčení na jedničku

Už cestou do práce můžete být za hvězdu. Žádná unavená vizáž, žádné vrásky nebo neupravená image. Ke zvládnutí ranního make-upu vám postačí pár minut...

Krásná hned ráno
Ani ta nejatraktivnější žena nemusí po ránu hned působit svěže a odpočatě. Věřte tomu, že každá z nás potřebuje pár svých osvědčených triků, které s oblibou praktikuje krátce před odchodem z domu. A upravená tvář vzbuzuje sympatický dojem, proto se vyplatí dát si s ranním make-upem trochu péči. Správné líčení se skládá ze tří částí. Neměly bychom zapomínat na správný podklad. Kolem očí oční krém a až ke krku rozetřeme vhodný podkladový krém, který není příliš mastný a dobře hydratuje pokožku. Místo krému lze použít nemastnou bázi. Make-up neroztíráme jako krém, ale zlehka jej vklepeme od oblasti očí, přes tváře, čelo a bradu. Jeho odstín by měl by ladit s přirozeným odstínem pleti, počítejte také s tím, že make-up, který jste používala v létě, bude pro podzimní a zimní období příliš tmavý.

Proč nevynechávat závěrečné přepudrování
Pudr naše dílo zdokonalí a vyrovná nerovnosti pleti. Doporučuje se používat pudr o jeden odstín světlejší než je pleť. Méně znamená i zde více – pod silným nánosem pudru vyniknou vrásky, naopak pod slabší vrstvou se překryjí. Jaké jsou triky vizážistů? Zelený pudr umí zakrýt červené skvrny a zarudnutí pleti, růžově zbarvený dodá unavené pleti pěkný nádech. Oceníte i pudr v podobě malých barevných kuliček, který umožňuje jemný a přirozený odstín. Nakonec můžete pudr oživit tvářenkou, roztírá se nejlépe rukou nebo malým štětečkem. Růž na tváře nemusí být jen v tónech červené, naopak vhodnější zlatavé hnědé a oranžové odstíny. Není třeba to s ní ale přehánět – když se přece jen stane, pomůže nám opět světlý pudr.

magazin.cz

Rty, nebo oči
Vyberme si, zda zvýrazníme líčením více rty nebo oči. Použití očních linek vyžaduje šikovnost a cvik, pomůžeme si nejdříve nakreslením bodů, které pak postupně spojujeme. Kajalová tužka vypadá jemněji než tekuté linky a líčení s ní zvládneme ve spěchu určitě s větším úspěchem. Aby černé linky vynikly, nekombinujeme je se stíny. Oční stíny by měly ladit s barvou očí, kouřové stíny nanesené na celou plochu očního víčka aplikujeme s přirozeným přechodem do ztracena. Takové líčení je výjimečné tím, že sluší každé barvě očí, působí přitom diskrétně i nedostupně zároveň.

Nebojte se používat pro denní líčení rudou
Muži ostře červené rtěnky příliš nemilují, ženy v takových barvách působí na jejich vkus příliš dominantně. Přesto si jednu výraznou rudou rtěnku pořiďte, v ranním hektickém shonu vykouzlí dojem upravené tváře, i když vynecháte třeba řasenku. Uhlově černé oči a sytě červené rty totiž působí nesmírně elegantně. Nápadná barva rtěnky ale vyžaduje přesné líčení, čím křiklavější tón použijete, tím více budou vidět nedostatky. Je dobré na rty použít podkladový make-up nebo pudr, barva vydrží déle a rtěnka se bude lépe nanášet na suché rty.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!