Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Inspirujte se v dobové módě

Až budete definitivně otrávená z trendů, které právě letí, nebo se stane, že vám aktuální cool hadříky nebudou slušet, nebudou se vám líbit a vy si povzdechnete, že moderní věci vám nevoní, zkuste zabrousit do minulosti.

Když budete jen trochu šikovná, tak můžete zazářit a být hvězdou! Nesmíte se jen obávat pohledů okolí, které jistojistě budete přitahovat. K vytvoření dobového outfitu stačí jen prohrábnout máminu či babiččinu skříň, nebo vyrazit do ověřeného sekáče či do vetešnictví, a když budete mít štěstí, můžete narazit na opravdové skvosty. A navíc půjde o outfity, které budou opravdu originální, žádná stádnost ulice, ale naopak ojedinělé modely, které žádná jiná mít určitě nebude.

Dobová inspirace z Paříže a Londýna
Viktoriánské období se nám možná zdát romantické a tehdejší modely nádherné, ale myslím, že by s námi dámy z té doby nesouhlasily. Musely být sešněrované, až z toho omdlévaly, nosily vrstvy sukní i v těch největších vedrech, látky byly kousavé a tvrdé, oblečení se rozhodně nepralo tak často jako teď a říká se, že místo toaleťáku musela posloužit spodnička… Každopádně, když si tehdejší módu převedeme do dnešní doby, může se z nás stát krásná dáma – podobně jako z této rusovlásky – a rozhodně u toho nebudeme tak trpět. Zrzka ke svému sametovému modelu krásně sladila slunečník, kufřík místo kabelky a i střevíce s půlkulatou špičkou.

magazin.cz

Také tato mladá Pařížanka se nechala inspirovat módou z let už dávno minulých. Svůj nádherný krajkový model, zpod kterého vykukuje bílá taftová spodnička, doplnila o roztomilé balerínky a malou kabelku do ruky.

magazin.cz

Zřejmě i tento model vznikl na základě dobové inspirace. Žena na fotografii oblékla kaskádovou sukni z lehoučkého materiálu s topem s netradičně umístěným výstřihem na zádech. Úžasný dojem z krásných zad umocnila i na obráceně pověšeným šperkem.

magazin.cz

Následující model se neinspiroval oblečením starým stovky let, ale punkovou módou z nedávné doby, ale i to může vypadat netradičně, když se zadaří. Černé šatičky na ramínka Londýňanka doplnila o spoustu doplňků, džínovku a černé conversky.

magazin.cz

Inspirace budoucností
A nakonec outfity, které se neinspirovaly minulostí, ale módou z daleké budoucnosti. I tahle futuristická móda má své kouzlo. Žena oblékla jednoduché šaty doplněné až ke krku zapnutou černou košilí a jako doplňky zvolila černé psaníčko, neprůhledné punčochy a střevíce na vysokém kovovém podpatku. Její doprovod si vzal svršek podobného střihu, úzké kalhoty nasoukané do vysokých lesklých bot a vše potřebné naházel do obrovské kabely z kožešiny.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!