Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Zima na vysoké noze

Mráz je potvora a zaleze kamkoliv. Je tedy potřeba se proti němu vhodně vyzbrojit. Správné oblečení do zimy je bod číslo jedna, za ním následuje dvojka – boty.

Jak už bylo řečeno, nedílnou součástí zimní výbavy jsou boty, které kromě kotníků chrání před mrazem a větrem také lýtka. Kozačky se podle letošních trendů tuto zimu protáhly až pod kolena a nabízejí jak extravagantní, odvážné varianty na platformě a vysokém podpatku, tak umírněnější a pohodlné elegantní či bohémsky hravé modely.

Návrat 70. let na módní výsluní s sebou nese typické prvky jako platformy, lakování, semiš a světle až koňakově hnědou kůži. Lakování se nebojte zvláště, když si pořídíte kozačky bez podpatku, boty pak nebudou vypadat tak ordinérně. Koňakovou barvu jsme tu nedávno probírali, takže už víte, že je trendy a vypadá dobře na nízkých botách i na vysokých kozačkách na podpatku.


Platformy se objevují převážně v kombinaci s vysokými podpatky, které právě na tomto typu obuvi lichotivě prodlužují nohy, ať už se jedná o jehly nebo stabilnější čtvercový půdorys. Špička bot však zůstává kulatá.

magazin.cz

Rustikální motivy se objevují téměř každou zimu, letos jsou však ještě ozvláštněny nezbytnými kožešinovými prvky, které dodávají i jinak jednoduchým botám bohémský až romantický nádech. Hlavním letošním trendem je však spolu s jezdeckým vzezřením bot již zmíněné zdobení kožešinou, které navozuje atmosféru aristokratického lovu v mrazivé divočině.

magazin.cz

Kozačky přejaly i trendy, které se tuto sezonu objevují na kotníčkových botách, jako výrazné šněrování či přezky. Šněrování připomene i obutí viktoriánských krasavic na vysokých kramflecích a tomu odpovídají i další aplikace jako krajky a mašličky.

magazin.cz

Vytvořeno ve spolupráci se zástupcem značky CCC Romanem Puchalou.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!