Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Tohle byste si neoblékli!

Tentokrát jsme pro vás připravili ukázku outfitů, které jsou všechno možné jen ne trendy, uhlazené, krásné či elegantní, jsou zkrátka jiné.

Při pohledu na následující fotografie bude možná někomu úzko z toho, že žije v Čechách. Tady se totiž jinakost neodpouští, snad nikdo si tu nehledí svého a radši komentuje okolí, než by řešil svůj život, každý je tu odborník přes všechno včetně módy, fotbalu, politiky apod. To jsme prostě my, Češi.

Málokdy na ulici potkáte někoho, kdo by svůj přístup k životu vyjadřoval nekonvenčním oblékáním. Ano, najdou se tu výjimky, ale rozhodně to tu nevypadá jako v Londýně, Paříži, Berlíně či v Tokiu. Tam vám ulice nebude připadat šedá a jednotvárná, nebude se vám zdát nudná. Naopak tu potkáte spousty zajímavých lidí, kteří se nebojí být jiní a světe div se, nikdo se nad jejich modely nepozastavuje, okolí je bere s tím, že je to jejich věc, jak se oblékají, že jsou možná na hlavu, ale když s tím nikoho neobtěžují, tak proč to řešit. Zkrátka žij a nech žít.

Šílenost může být krásná
Tato žena na sebe natáhla svetřík se stříbrnou nitkou, k tomu saténovou sukni s potiskem pavouků, na nohy nazula stříbrné tenisky na vysoké platformě a pod paždí si vzala avantgardní psaníčko. A samozřejmě ani účes nemá standardní – barva je maximálně platinová.

magazin.cz

Francouzky jsou vyhlášené svým citem pro módu. Žhavé trendy je nechávají chladné, zaměřují se spíše na nadčasovou módu, kterou umí nosit s nonšalancí sobě vlastní. Tato lady si oblékla netradičně řešenou sukni, kterou zdobí kaskády peří. Takový model není pro každého, takzvaně vynést by ho uměl málokdo, subtilní brunetce se to ale podařilo. I když jí objemná sukně přidává centimetry, hrdě se v ní nese.

magazin.cz

Tak tohle vypadá hodně zvláštně, ale na druhou stranu, proč ne. Pokud měla dotyčná pocit, že její outfit přesně takové vylepšení potřebuje, je jen na ní, že si oblékla svetr obráceně. Tmavě modré šaty s drobným puntíkem tedy doplnila o propínací svetr světlejší hořčicové barvy a dokonce se vším barevně sladila i boty na klínku.

magazin.cz

A ještě jednou svetr. Tady si mladá dívka oblékla k černým šortkám s krajkovým lemem kostičkovaný top, zlaté tenisky a zřejmě, aby jí nebyla na skútru zima, tak se zabalila do melírovaného svetru, který vypadá jako by ho pletla její babička.

magazin.cz

Máte v šatníku sukni, která vám sice dobře sedí, ale je v nemoderní délce? Anebo jste si na kole vytrénovala nohy a chcete je konečně ukázat světu? Existuje řešení. Jednoduše vezměte nůžky a svou starou sukni ustřihněte. Stejně jako se to dělá s šortkami v létě a stejně jako je ani sukni nezačisťujte a nechte ustřiženou část roztřepit. Této slečně to na eleganci rozhodně neubralo.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10