Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nadčasový šatník, který musíte mít!

Pokud nechcete utrácet horentní sumy za oblečení, inspirujte se právě teď.

Pořídit si pěkné oblečení můžete i za rozumné peníze a navíc ho nemusí být kvanta. Stačí si jen zakoupit kousky, které budete moci vzájemně ladit. Zásobit se oblečením, které lze vzájemně libovolně kombinovat, je základem všeho. Odpadnou vám tak každodenní starosti s tím, co na sebe, nebudete naříkat, že i když máte přervaný šatník, tak si nemáte, co obléci… Dáme vám pár tipů na nákup vhodných kousků.

Co by v podzimním šatníku nemělo chybět
Manšestrové kalhoty
Manšestráky se znovu vrací na výsluní. Možná je bude mít ve skříni i vaše máma, kdysi byly fakt hitem. Nosily se hlavně ty zvonového střihu a s vysokým pasem. Dnešní manšestráky jsou většinou rovné anebo dokonce slim.

magazin.cz

Umělá kožešina
Samozřejmě se nosí i pravá kožešina, ale dejme tomu, že na sobě nechceme nosit mrtvoly anebo prostě nemáme prachy na drahou pravou kožešinu. Nám tedy bude bohatě stačit kožešina umělá, která může vypadat velice dobře a od nerozeznání od té pravé. Nosí se stále kožešinové vesty, jen ty letošní by měly být objemné a nošené pokud možno tak, aby ruce zůstaly od ramen zcela holé. Bohatě ale postačí, když si pořídíte kabelku ušitou či jen ozdobenou kožešinou.

magazin.cz

Bílá košile
Bílá košile je považována odborníky za jeden z pilířů ženských šatníků. A skutečně jde o kousek, který lze zkombinovat a nosit s ledasčíms. Můžete jej nosit s kalhotami, sukněmi, košili můžete mít zapnutou i rozepnutou a pod ní tílko či triko. Košile vypadá hezky pod sakem, se svetrem i třeba s džínovou bundou. Zkrátka nadčasový kousek, do kterého se nemusíte bát investovat.

magazin.cz

Zajímavý top
Nemusíte mít skříň narvanou kilama triček všech možných barev a značek. Stačí pár topů zajímavého střihu nebo se zajímavým potiskem. Pozor jen na kvalitu materiálu, ať nemáte po pár praních z trika noční košili.

magazin.cz

Pletený kardigan
Další část šatníku, kterou nejen, že užijete po celý rok, ale opět ji můžete obléci k různým outfitům. Dlouhý střih zamaskuje šikovně všechny nedokonalosti postavy a i v nejmrazivější dny vás udrží v teple. Hodí se k nízkým botám i k podpatkům, k elegantnímu stylu i k ležérnímu. Při koupi se zaměřte na kvalitu, kterou sice zaplatíte, ale zase půjde o investici, která se vyplatí. Nechcete přece, aby se váš kardigan nehezky vytahal, zplstnatěl nebo jste jej měla samý žmolek.

magazin.cz

Pouzdrová sukně
Jestliže přemýšlíte nad střihem sukně, tak sáhněte po pouzdrové, která sluší štíhlým ženám i ženám s plnými křivkami. Dejte jen pozor na délku, ta by měla být maximálně dlaň nad kolena anebo delší.

magazin.cz

Džíny
A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na džíny, ty jsou dalším celoročním kouskem. Pozor jen, abyste volila takové, které se opravdu hodí ke všemu. Zapomeňte tedy na přehnané šisování, díry nebo nedej bože nápisy a další zbytečnosti. Džíny, které se hodí do nadčasového šatníku, by měly být rovného střihu, tmavě modré, správně dlouhé a hlavně dobře padnoucí.

magazin.cz

Doplňky
No a k oblečení patří i doplňky. Co se týče kabelky, tak stačí si pořídit dvě univerzální, které se hodí téměř ke všemu. Červená taška v imitaci kůže je elegantní a můžete ji nosit jak k elegantnímu oblečení, například k sukni a košili do práce, tak ve volném čase k džínům. Kabelka pošitá umělou kožešinou je spíše volnočasová a perfektně pasuje ke kardiganu, bundě, kalhotám a kozačkám.

K doplňkům se řadí samozřejmě také šátky, šály nebo plédy. Pokud si nechcete pořizovat více kousků, tak sáhněte třeba po šále, na které najdete hned několik barev a tak ji jistě zkombinujete s různými outfity.

magazin.cz

A nakonec pár praktických ukázek, jak lze výše zmiňované kusy oblečení vzájemně kombinovat.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!