Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Šála – maličkost, která dokáže kouzla

Pánské i dámské šály jsou nejen jedinečným a nepostradatelným doplňkem, ale současně poskytují neocenitelné služby.

V obchodě PAR EXCELLENCE, který patří k nejznámějším dovozcům látek na český trh, si je můžete pořídit již hotové nebo vybrat jakoukoliv luxusní látku a šálu nechat zhotovit přesně podle vašeho vkusu a potřeb.

magazin.cz
První šátky se objevily již ve starověkém Egyptě. Šátky tenkrát plnily spíše ochrannou funkci a zahalovaly obličej i tělo před žhavým sluncem a prachem. Svou ochrannou funkci šátky a šály plní sice dodnes, ale stále častěji fungují jako nezbytný módní doplněk. Jsou také barevnější, zdobnější a zhotovují se z nejrůznějších materiálů. V průběhu století se navíc výrazně změnil i styl nošení. Moderní šály dokáží dotvořit a oživit celý outfit. Dodají eleganci a ženskost a umocní styl.

Šála je doplněk, který se skvěle kombinuje. Současným trendem pro chladnější počasí jsou úzké kalhoty, vysoké podpatky, kožené rukavice, kvalitní kabelka a maxišála kolem krku. Zajímavý větší šál se zase ideálně hodí ke společenským šatům. Pokud jsou jednobarevné, můžete vybírat z nádherných vzorů nebo krajek.

magazin.cz

Za chladného počasí se můžete zahalit do hřejivé vlněné šály, pro jarní dny můžete vybírat z jemných materiálů jako hedvábí a satén a zvolit
jednobarevné nebo s potiskem. Šály příjemně dotvoří a oživí celkový vzhled oblečení. Ať již s motivy nebo bez vzorů, výrazné nebo jednobarevné.

magazin.cz
Chcete doplnit šatník kvalitním a originální módním doplňkem, který nejen ozdobí, ale také příjemně zahřeje? Pak vyzkoušejte luxusní šály utkané z pravé kašmírové vlny. Jsou velmi lehké, vhodné přes kabát i šaty.

Pašmína (starý perský výraz) se získává ze srsti tibetských koz. Její vlákna mají průměr menší než 15 mikrometrů, takže jsou asi pětkrát tenčí než lidské vlasy. Tibetské kozy poskytují každá 100 až 300 gramů srsti za rok. Srst se stříhá na jejich krku, kde je nejjemnější. Kvalita srsti závisí na nadmořské výšce, v níž kozy žijí – ve vyšších polohách poskytují kvalitnější vlnu s lepší izolační schopností.

magazin.cz

Na výrobu jedné šály je potřeba ostříhat až 10 koz. Šála v klasické velikosti je tak jemná, že ji lze protáhnout snubním prstenem. Pašmina se často míchá s hedvábím, protože se tak zvyšuje její pevnost a jemnost.

magazin.cz

Nezbytným doplňkem jsou v této sezóně také víceřadé perlové náhrdelníky a náramky. Proslavila je již kdysi slavná návrhářka Coco Chanel, kterou si bez několika řad perel snad ani neumíme představit. Nemusíte si pořizovat pravé. I ty největší módní ikony světa dnes klidně mixují pravé diamanty s bižuterií.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1