Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Džínové trendy na podzim 2012

Je naprosto jasné, že tenhle typ kalhot nikdy nevyjde z módy. Jenže nejsou džíny jako džíny – jaký typ denimu se bude nosit příští sezónu?

Tříčtvrťáky vedou!

Pravidlo číslo jedna zní – holé kotníky! Takže pokud jste si chtěly na podzim pořídit dlouhé zvonáče, vezměte zpátečku. Nosit se totiž budou úzké „roury“, střižené v polovině lýtek, nebo ledabyle ohrnuté ve stejné délce. Pravdou je, že tříčtvrťáky nejsou k ženským křivkám zrovna lichotivé, protože opticky zkracují nohy, takže je dobré si k nim vzít boty na vyšším podpatku, které tento malý problém vyřeší.

magazin.cz

 

Střihy inspirované westernem

Letošní podzim bude pěkná kovbojka, alespoň, co se džín týče. V kurzu jsou totiž střihy inspirované westernem – takže pokud při koupi kalhot sáhnete po těch s třásněmi či stylovými výšivkami, určitě  získáte ty pravé ořechové. Malé varování: vaše nové džíny ve stylu amerických honáků by ale neměly být vyšisované, otrhané či jinak zdeformované! Naopak – samozřejmostí by měl být kvalitní materiál v jednotné barvě. Takže pozor – western ano, ale jenom ve výšivkách a třásních...

magazin.cz

 

Džínové sako – do práce i do divadla

Pokud něco potřebujete, tak tuhle sezónu tu bude sáčko. Aby na vás vypadalo šmrncovně, můžete vyzkoušet trik značky Diesel. Ta oblékla modelku do trička s ultradlouhými rukávy, které vykukují ven. Vtipně vypadá sako i ve spojení se společenským oblečením  – na první pohled ho odlehčuje, takže vaše nažehlená halenka nepůsobí tak upjatě. Supertipem je kombinace denimového kabátku s výraznými šperky.

magazin.cz

 

Džínový mix

Osmdesátky se vrací. Je to tak – alespoň co se týče tohoto džínového trendu. V kurzu je kombinace džínového vršku (třeba košile či saka) s kalhotami či šortkami ze stejného materiálu. A u tohoto stylingu vůbec nevadí, že každý „modrý kousek“ má jiný odstín. Zkrátka na podzim se takové malichernosti neřeší.

magazin.cz

 

Potrhlé potrhané džíny

Zatímco u westernového byl otrhaná džínovina tabu, tento trend má vandalizmus v popisu práce.  Co je však důležité: otrhané kalhoty by neměly mít kromě plánovaného poničení, žádnou další dekoraci. Takže směle do toho – máte v šatníku staré džíny? Vezměte nůžky a dostaňte do nich trochu vzduchu...

magazin.cz
magazin.cz

 

Barevné džíny

Pokud vám připadá modrá barva nudná, máte štěstí. Na podzim se totiž budou nosit barevné džíny – obzvláště zemité tóny (zelená, hnědá, béžová), ale pofrčí i výraznější barvy, jako je fialová či červená. Střih u těchto kalhot je jasný – jde o „hubené“ džíny přímo na tělo.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

 

Kalhoty s potiskem

Hitem nadcházející sezóny budou i džíny s potiskem, který byl často používán na barokních brokátových látkách. Takže pokud si chcete užít trochu moderní historie, tento trend určitě stojí za vyzkoušení. Jen malá rada nakonec: upnutý střih kalhot a vzory mají tendenci zvýrazňovat nedostatky, proto se hodí pouze na štíhlé nohy.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!