Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jak vrátit po létě vlasům krásu?

Sluneční paprsky na vlasy v létě svítí takřka každý den a slaná mořská nebo chlorovaná voda také není pro vlasy nejvhodnější. Proto většina lidí zaregistruje, že jsou jejich vlasy vysušené a bez lesku a často se třepí nebo lámo

První pomoc při lámavých a suchých vlasech vám poskytne kadeřník. Jako první vám obvykle ostříhá roztřepené konečky, což ovšem může po létě znamenat i ztrátu několika centimetrů vlasů. Rozhodně se ale vyplatí zastříhnout konečky více než méně – vlasy tak budou vypadat zdravě a dříve se zregenerují. Po ostříhání vlasů vám kadeřník také jistě poradí, jak o ně dále pečovat, aby byly co nejdříve zase krásné. Zároveň se můžete v kadeřnictví zeptat po nějakých vhodných vlasových přípravcích, jako jsou speciální šampony nebo regenerační kůry. Kadeřník vám jistě nějaký takový produkt doporučí.

magazin.cz

 

I když máte už konečky ostříhané a používáte speciální přípravky, nemáte ještě záruku krásných vlasů. Aby totiž vydržely dlouho zdravé a lesklé, neměli byste si je nějaký čas fénovat. Vlasům také nesvědčí časté používání žehličky nebo kulmy – to je jěště více poškozuje než fénování. Pokud někam spěcháte a nemáte tedy čas nechat své vlasy uschnout, fénujte je studeným vzduchem. Fén však i přesto držte v dostatečné vzdálenosti od vlasů, ať je zbytečně neničíte a neubíráte jim přirozenou vlhkost.

Pokud chcete zlepšit kvalitu svých vlasů, dbejte o ně i po umytí. Mokré vlasy se někdy velmi obtížně rozčesávají, a tak je raději jenom pečlivě vysušte ručníkem a nechte volně doschnout. Dokud jsou vlasy mokré nebo vlhké, neměli byste je svazovat do gumiček nebo sepínat do skřipců a spon. Stejně tak není dobré chodit spát s mokrými vlasy.

magazin.cz

 

Pomoc poškozeným vlasům můžete hledat i v drogerii, kde je k dostání spoustu kvalitních vlasových výrobků. Základ pro krásné vlasy tvoří vhodný šampon a kondicionér. Pokud už jsou vaše vlasy velmi namáhané, můžete si koupit speciální balzám nebo ochrannou či negenerující vlasovou kůru. Při výběru kosmetiky se můžete spolehnout na staré rady, podle kterých jsou pro vlasy vhodné různé výtažky z rostlin, nejvíce prý z kopřivy, břízy, lnu, chmele nebo měsíčku.

Suchým vlasům byste měli po létě navrátit jejich vlhkost. K tomuto účelu se prodávají speciální šampony, balzámy, masky nebo třeba olejíčky. Naše babičky si třeba regenerační masky vyráběly samy doma. Mezi hlavní přísady patřil například med, vaječný žloutek nebo šťáva z citronu.

Ke kvalitě vašich vlasů také přispívá váš jídelníček. Pro krásné a zdravé vlasy byste do něj měli tedy zařadit aminokyseliny, které jsou obsaženy v rybách, semenech nebo oříšcích. Vlasům také prospěje vitamin B, C a E. V lékárně se můžete poptat i po speciálních doplňcích stravy, které právě zaručují zdravé vlasy.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!