Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jaké nehty musíte mít?

Pokud chcete na podzim „vystrčit drápky“, pak určitě nezapomeňte na tyto trendy odstíny...

Tmavé a výrazné

Prim budou určitě hrát tmavé barvy – zejména výrazná burgundská červeň nebo tmavá modř. Každopádně tady platí jedno pravidlo: tyto výrazné laky vypadají dobře jen na krátkých nehtech. Proto pokud je chcete použít, dbejte na to, aby nehty měly zachovaný čtvercový tvar s jemně oblými hranami. Zvolený odstín aplikujte ve dvou vrstvách a nakonec (po zaschnutí) jej přetřete bezbarvým lakem Top Coat, který na něm vytvoří film, jež ho ochrání před poškozením.

 

Jemné odstíny

Na své si přijdou i milovnice extra světlých laků. Pofrčí matná bílá, zlatá, béžová či jemně růžová. Záleží jen na vás, zda dáte přednost „nahému make-upu“ a necháte vyniknout jen extravagantní barvu nehtů, nebo odstín poctivě sladíte s očními stíny. Nalíčení očí ovšem tuto sezónu bude dominantní. Možností je i naprostá rebélie, kdy výrazné nehty doplníte stejně provokativním nalíčením víček ve tvaru takzvaných „kočičích očí“.

 

Francouzská manikúra jinak

Tak tahle klasika, která dávala důraz na přírodní a upravený vzhled nehtů, bude mít letos provokativnější ražení. Její podstata – tedy nátěr nehtu na béžovo či růžovo se zachová – ale špičky nehtů se ozdobí kontrastním proužkem v tmavě červené, černé či stříbrné barvě.

 

Náš tip: Francouzskou manikúru si můžete dopřát i v opačném znění, když většinu nehtu potřete výraznou barvou a konečky ozdobíte kontrastní světlou barvou

 

Nejen pro puntičkářky

Pokud jste zručná, můžete své přírodní nehty ozdobit dalším trendem – puntíky. Jako podklad zvolte některou z oblíbených barev a ozdobte je tečkami. Tečky nemusí být dokonale pravidelné či jednobarevné. Pokud se vám podaří vykouzlit nějakou nepříliš dokonalou „kaňku“, nelamte si s tím hlavu. Tento trend je hravý a nějaká ta chybička se v něm rychle ztratí. Puntíky vytvoříte pomocí párátka nebo tenkého štětečku.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!