Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Doplněk na podzim 2012: Šátek!

Abyste byla na podzim „in“, stačí vám jedna maličkost – pěkný šátek. A pak je jen na vás, jaký z trendů použijete.

Retro – 40. léta

Většina způsobů, jak letošní podzim nosit šátek, se opírá o známé „opáčko“ z let minulých. Pokud jste si oblíbila čtyřicátá léta, tak určitě budete fandit novozélandské návrhářce Karen Walker, která svou šátkovou kolekci lehce okopírovala dle stylu zesnulé pěvecké bohyně, Amy Winehouse. Tento způsob uvázání šátku vám sice může připomínat uklízečku, nicméně má své historické opodstatnění – kdysi měl měl symbolizovat ženu, která není jen „křehkou květinkou“ ale v tvrdé práci se vyrovná mužům... Podle návrhářů jde o kreaci, která je ženská a zároveň výrazná. Takže feministky, do toho!

 

Něžná 50. a 60. léta

Způsob, jak se v době „padesátek“ a „šedesátek“ nosily šátky (přehnuly se do trojúhelníku a uvazovaly se pod bradou), vám může připadat lehce „důchodcovský“. Ovšem to je chyba! Britská módní guru Vivienne Westwood radí, že zásadní je volba správného šátku. Pokud nechcete vypadat jako „stará-mladá“, volte látkový doplněk v zářivějších barvách. Stejně tak váš retro vzhled osvěží i výrazné punčochy, nebo úzké džíny, které vytvoří zajímavý kontrast.

magazin.cz

 

Zajímavý mix – 30. a 70. léta

Každé z těchto období mělo v módě svůj typický rukopis. Zatímco v třicátých letech minulého století dominovala dámská elegance, „sedmdesátky“ uchvacovaly svou bohémskou nevázaností. Návrháři se rozhodli proto skloubit tyto dva protichůdné styly a vytvořit zajímavý mix, který působí elegantně a přitom uvolněně. Jedno je jisté: na tento trend potřebujete mít větší a jemnější šátek, který buďto uvážete pirátským způsobem s uzlem na stranu, nebo jako čelenku s dlouhou vlečkou po vzoru módní kolekce firmy Hermés.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2