Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Šedá barva je hitem podzimu

Zima už pomalu klepe na dveře, a pokud jste si ještě nestihli všimnout, jaká že to barvička je letos „ in“, pak pro vás máme novinku. Naprostým hitem se stává zdánlivě nenápadná šedá!

Novou módní barvou na sezónu podzim – zima se stala šedá. Světlé či tmavé odstíny zasahující od stříbrně šedivé až po temnou uhlovou se už objevily na většině přehlídkových mol, ať už šlo o kabátky, šaty, topy, kalhoty či všemožné doplňky od rukavic a pásků až po kabelky. Ovšem jako šedá myška rozhodně nevypadala ani jediná z modelek, tím si buďte zcela jisti!

magazin.cz

 

Všechny odstíny šedivé vypadají naprosto úžasně v kombinaci s bílou, tedy snad až na lehce našedlou, kterou by si někdo mohl splést se zapranou bílou, a to skutečně nepůsobí hezky. Kromě bílé jistě zabodujete také s černou, ale i pestřejšími barvičkami jakými jsou například růžová či bledě modrá. A máte-li odvahu a alespoň malou špetku vkusu, můžete si vyzkoušet třeba i zářivou žlutou nebo jakoukoliv jinou barvičku. Fantazii se opravdu meze nekladou… Nic ale samozřejmě nezkazíte ani „celošedivým modelem“, jen pak nezapomínejte na výraznější doplňky či šperky. V jejich případě skvěle poslouží především černá.

magazin.cz

 

Šedá barva značí tak trochu návrat ke střídmosti a jednoduchosti, ovšem zdaleka tím není míněn purizmus 90. let minulého století, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pravda je, že šedá barva se vrací na módní výsluní, ovšem není to žádná šedivá pro popelky. Šeď pro letošní podzim/zimu má mnoho odstínů, v nichž se zrcadlí nová elegance, i když střídmější a jednodušší, která v sobě skrývá smysl pro detail a eleganci i současné módní trendy.

magazin.cz

 

Šedá představuje rovnováhu protikladů bílé a černé. Mimo jiné bývá šedá barva často spojována s rozumem a přemýšlením (šedá kůra mozková), ale také moudrostí a vyspělostí (lidské vlasy ve stáří šediví, a stáří bývá jasně spojováno s moudrostí).

magazin.cz

 

V řeči barev značí šedá barva především klid a neangažovanost, ale přestože si pod šedou barvou obvykle umíme představit jen a jen nudu, v kombinaci s jinou pestřejší barvou může být naprosto dokonalí. Šedá je totiž nejen tradiční a elegantní, ale často taky velmi sexy.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!