Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Vlasy: famózní kontrasty!

Nevíte, jestli být blondýnou nebo brunetou? Zkuste obojí! Vyzkoušejte nový vlasový trend kontrastních barev.

Kdepak, tentokrát nejde o žádné melírování! Proužkům už pomalu odzvonilo. Momentálním hitem sezóny se totiž stává kontrastní spojení platinové blond s hnědou nebo černou a to rovnou na větší ploše účesu. Vyberte si variantu, která vám nejlépe sedne...

 

Hra na „schovku“: černá vespod, blonďatá navrchu

Pokud se vám kontrast blond versus černá či hnědá zdá být příliš velkým odvazem, zkuste k této kombinaci přistoupit střízlivěji. Zvolte si jednodušší střih, například mikádo. Nechte si černou či hnědou barvou obarvit spodní prameny a vršek hlavy zesvětlete. Výsledkem je zvláštní mix tónů, který vytváří jemnější kontrasty, takže celkový vzhled nevypadá tak „tvrdě“.

 

Punk is not dead!

To neplatí jen v hudbě, ale i v módě. Punkové účesy jsou pořád v kurzu a vy můžete využít kontrastních barev, abyste zvýraznily svůj neobvyklý střih. Náš tip: Máte pocit, že je to už moc? Místo platinové blond zvolte tmavší odstín žluté. Zajímavý vzhled vykouzlíte, když vlasy trochu rozcucháte, aby se kontrastní barvy na některých místech spojily.

 

Šach mat pro krátké vlasy

Platinová blond v kombinaci s uhlovou černí dokáže ozvláštnit i ten nejbanálnější sportovní účes. Stačí, když kratší vlasy (například v zadní části hlavy, nebo na spáncích) se probarví do černa a naopak delší prameny (třeba v oblasti ofiny) zase prosvětlí. Platinová blond jim dodá šmrnc a navíc opticky získají na objemu.

 

Když dojde na lámání barev...

Půl na půl. Tak zní pravidlo dalšího trendu, který si hraje s oběma kontrastními odstíny tak, že půlka účesu je tmavá a ta druhá zase světlá. Tento bláznivý styl však vyžaduje dobrý střih a husté vlasy, které by kombinaci platinové a černé ještě podpořily. Ideální jsou proto polodlouhá mikáda, nebo retro boby ve stylu 20. let. Je na vás, jestli barvy použijete horizontálně (abyste zvýraznily délku účesu), nebo vertikálně (což zase podtrhne neobvyklý střih).

 

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!