Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Móda podle typu postavy: Zvýrazněte své přednosti!

Každá žena je jiná. Jedna má plnější poprsí, druhá třeba větší zadeček. Své postavě by měla každá žena přizpůsobit šatník.

Známe základní čtyři typy ženské postavy – typ jablko, typ hruška, typ přesýpací hodiny a tzv. chlapecký typ. Každému typu lichotí jiné oblečení. Jak se tedy obléci, aby vám to opravdu slušelo?

magazin.cz

 

Typ hruška

Trápí vás, že máte větší zadeček, širší boky a stehna? Jistě vás tedy potěší fakt, že mnoha mužům se vaše větší pozadí líbí. Pokud však považujete svůj zadeček a boky spíše za vadu na kráse, netrapte se. Tuto nedokonalost můžete snadno zamaskovat! Stačí jen zvolit vhodné oblečení a snažit se upoutat pozornost okolí na vaši přednost, totiž na váš štíhlý pas.

Pokud nechcete, aby zraky okolí směřovaly k dolní části vašeho těla, upoutejte svou horní polovinou těla. Zdůrazněte svá ramena, hlavně však ňadra a pas. Vaší postavě budou jistě slušet trika s kulatým nebo lodičkovým výstřihem, dejte si však pozor, aby střih halenky ještě více nezvýraznil vaše boky. Triko by tak nemělo být rozšířeného střihu. Naopak volte kousky s nápadnými rukávy nebo zdobením u výstřihu. Výrazný šperk nebo bolerko také nasměrují zraky okolí k vaší horní polovině těla. Postavu vám upraví také halenka sepnutá pod prsy. Čemu se naopak vyhnout? Pruhovaným trikům! Tento vzor by vaše boky opticky ještě více rozšířil.

Kalhoty si rozhodně nevybírejte světlé a bokového střihu. Ty by opticky vaše nedostatky ještě zvýraznily. Kalhoty na vaší postavu by měly být tmavé a bez zdobení kapes. Na váš zadeček nebudou zbytečně upozorňovat rovné džíny nebo ty, které se mírně rozšiřují. A jaké sukně vám budou slušet? Určitě nic nezkazíte, když si obléknete sukni, která se mírně rozšiřuje, tedy sukni tzv. áčkového typu. Sukně se zdobeným lemem (třeba krajkou nebo výraznou aplikací) je pro vás to pravé. Vyhýbejte se však pouzdrovým sukním a šatům nebo dlouhým sukním. Ideální délka sukně pro hruškový typ postavy je pod kolena.

magazin.cz

 

Typ jablko

Jste trochu při těle a máte větší poprsí? Nic si z toho nedělejte, i vy můžete být krásná! Řiďte se jednoduchým pravidlem – nedostatky skryjte a přednosti zvýrazněte. K tomu vám pomůže dobře zvolené oblečení a nějaký ten doplněk. Ve vašem šatníku by rozhodně neměly chybět trička a halenky s výstřihem ve tvaru V. Díky tomuto tvaru výstřihu bude vaše tělo vypadat štíhleji. Pokud bude vaše halenka ještě delšího střihu, spolehlivě zakryje vaše bříško. Naopak krátká a úzká trika vaše problémové partie zvýrazní. Stejného výsledku docílíte zbytečným zdobením halenky.

Kalhoty nevolte úzké, ale spíše střižené do zvonů. Sukně by měly mít postupně se rozšiřující tvar a ty s vysokým pasem vaši postavu upraví. Nesmíte však příliš výrazným vzorem upozornit na vaše bříško. Od toho odpoutáte pozornost výraznými náušnicemi nebo náhrdelníkem.

 

Typ přesýpací hodiny

Ženy typu přesýpací hodiny mají plná ňadra, úzký pas a širší boky. Pokud máte takovou postavu, máte vlastně štěstí. Bude vám totiž slušet téměř vše, co si obléknete. Na něco si přece jen musíte dát pozor. Svá ňadra zbytečně nestahujte v úzkém triku a váš úzký pas se nebojte zdůraznit.

Ideální jsou pro vás vypasované šaty, které se rozšiřují. V nich nejlépe vynikne váš útlý pas. Volným šatům se vyhněte, vaší postavě nebudou lichotit. Sukně s vysokým pasem jsou tou správnou volbou. Když je ještě doplníte výrazným páskem, otočí se za vámi nejeden muž. Ve výběru kalhot máte spoustu možností, jen na jeden střih zapomeňte. Vyhýbejte se džínám, které se postupně zužují.

magazin.cz

 

Chlapecká postava

Pokud nemáte výrazné ženské křivky, tedy prsa a zadeček, pokuste se je zvýraznit. Toho můžete docílit právě vhodným oblečením. Na svá ňadra upozorněte třeba lodičkovým výstřihem. Pokud bude vaše halenka nebo triko s vodorovnými pruhy, docílíte ženského vzhledu postavy. Halenka s nápadným řasením, nabíráním nebo zdobením by také neměla chybět ve vašem šatníku.

Ženské křivky lépe vyniknou také v áčkové sukni, ke které si obujte elegantní boty na vysokém podpatku. Vhodně zvolený doplněk také není k zahození. Nebojte se a zdůrazněte svou ženskost!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1