Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Děrovací kleště / foto: www.techni-trade.cz

3 tipy na kvalitní řezné nástroje pro průmyslové použití

Každé průmyslové odvětví si vyžaduje specifické nástroje. Je prakticky jedno, o jaký z oborů se jedná, protože bez nich se z profesionála stane pouhý amatér.

Mezi ty, které jsou do jisté míry univerzální, patří ty řezné. Vždyť zapotřebí jsou třeba ve strojním průmyslu, hutnictví, dřevozpracujícím průmyslu nebo klidně i v potravinářství. Pokud o řezných nástrojích aktuálně uvažujete, dáme vám celkem 3 tipy na ty, jež jsou nesmírně důležité.

Spolehlivé odlamovací i klasické nože

Bez kvalitního ostří se v tomto odvětví neobejdete. Vybírat lze zpravidla klasické nebo odlamovací nože. Standardní provedení nožů se vyznačuje pevným ostřím, jež je zabudováno do ergonomicky tvarované rukojeti. Ta se nejčastěji vyrábí ze dřeva, případně z plastu. Pevné nože včetně skalpelů je nezbytné pravidelně ostřit. Zvolíte-li odlamovací nůž, můžete si být jisti právě absencí ostření. Když se zkrátka část nože otupí, jednoduše se odloupne a nůž funguje dále s ostrou čepelí.

Ostré nůžky všeho druhu

Bez spolehlivých nůžek se rozhodně neobejdete. Při jejich výběru je nutné dbát na jejich podobu a samozřejmě jakost. Volit lze třeba bezpečnostní nůžky, variace pro průmyslové použití, nůžky na kabely, na plech a mnohé jiné. Co se týká značky, tady je situace také vcelku jednoduchá. Vynikající jsou především značkové nůžky Solingen. Jedná se o tradiční nástroje od úspěšného výrobce KRETZER Solingen, který přišel na trh již v roce 1923.

Kleště pro různé činnosti

Ve většině průmyslových odvětví jsou zapotřebí také kleště. Samozřejmostí musí být různé univerzální podoby kleští. Neobejdete se ani bez štípacích kleští. Nebojte se ale také zvolit třeba takové děrovací kleště. Právě jimi můžete velmi jednoduchým způsobem vytvářet otvory dle potřeby.

A kde si zmiňované nástroje pro průmyslové použití vybírat za rozumné ceny? Na techni-trade.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze