Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Volkswagen Passat / foto: shutterstock

4 výhody operativního leasingu v porovnání s nákupem vozidla

Přemýšlíte, jestli si koupíte nový automobil, nebo zvolíte operativní leasing? Podívejte se na 4 důvody, proč se vydat cestou operativního leasingu.

Méně starostí

Při pořízení nového automobilu musíte opravdu pečlivě vybírat, protože jde o velkou investici. A když budete chtít vůz následně prodat, přidává se mnoho starostí ohledně hledání kupce a řešení potřebných formalit. Sami se také staráte o servis, pojištění a další věci. Oproti tomu v případě operativního leasingu pouze podepíšete smlouvu na určité období a následně platíte stále stejnou měsíční částku. Vše je jednoduché a ušetříte si mnoho zařizování.

Nižší náklady

V případě, že si pořídíte nový automobil na operativní leasing, vyhnete se vysoké jednorázové investici. Každý měsíc platíte jasně stanovenou částku, která v sobě zahrnuje i náklady na povinné ručení. Během prvních let nová auta ztrácejí velkou část své hodnoty, takže varianta operativního leasingu bývá výhodnější. Pokud jde o auta tvořící firemní vozový park, hodí se i možnost uplatňovat náklady na leasing v odpisech.

Pravidelná výměna vozidla za nový model

Každý rok se na trh s automobily dostávají nové modely, které jsou ještě lepší než ty předchozí. Výhodou operativního leasingu je rozhodně i možnost při ukončení trvání jedné smlouvy jednoduše přejít na jiný a novější model vozidla.

Vybraný vůz si můžete vyzkoušet

Operativní leasing se nejčastěji sjednává na dobu jednoho roku až třech let. Přeci jenom nejde o úplně krátké období, takže je jistě výhodou, pokud si můžete před uzavřením smlouvy vybrané vozidlo vyzkoušet. Například, když se rozhodnete pro Volkswagen Passat, můžete si dopředu vyzkoušet, jestli se vám bude pohodlně řídit a nabídne všechno potřebné, nebo si raději zvolíte jiný model vozu. Nabídku automobilů na operativní leasing a další důležité informace najdete na stránkách https://podbabaoperak.cz/.

4 výhody operativního leasingu v porovnání s nákupem vozidla

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!