Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Požár domu / foto: shutterstock

Nebezpečí elektrických ohřívačů

Výběrem vhodného a hlavně bezpečného přístroje zabráníte situacím, které mohou mít tragické následky.

Blíží se období teplých dní. Asi všichni rádi trávíme čas na terase nebo zahradě s přáteli. I když čerstvého vzduchu bychom si nejraději užili co nejdéle, často jsme zahnáni chladným večerem mezi čtyři zdi našeho domu. Mnoho z nás proto možná sáhlo po elektrickém topení.

Alarmující čísla

Průzkum v letech 2014-2018 provedený v USA společností NFPA (National Fire Protection Association) ukázal, že topení zapříčinilo 14 % ze všech požárů domácností. Z toho téměř polovina požárů vznikla právě během večerních hodin. Příčinou může být mnoho faktorů, a proto je důležité udělat vše proto, abychom nejen topidla bezpečně používali, ale především vybrali vhodný a bezpečný přístroj.

Graf

Nepozornost, největší nepřítel

Obzvlášť velké nebezpečí tkví v naší nepozornosti. Převrhnutí topného zařízení může mít katastrofální následky, obzvlášť pokud se to stane nevědomky. U některých textilií dochází ke vznícení při teplotě nižší než 200 °C. Pro kumulované teplo emitované převrhnutým topidlem je to otázkou několika minut.

"Nechápu, jak může někdo vůbec prodávat spotřebič takového druhu, který není vybaven alespoň základními bezpečnostními prvky", komentuje tato čísla Martin Molík ze společnosti ElmetFire prodávající bezpečná elektrická topidla.

"Pojistka proti převrhnutí nebo tepelná pojistka patří mezi naprosté standardy u našich výrobků. Protože nejdůležitější na topidlech není to, co zákazníci vidí, ale to, co je uvnitř a co jim může v krajních situacích zachránit život".

Dítě na obzoru

Topná zařízení jsou často pokryta tlačítky, která lákají zvědavé děti. Zapnutí topidla dítětem v případě, že není poblíž žádný dospělý, může mít tragické následky. Jako řešení se nabízí topidlo postavit v místě, které je pro děti nedostupné. Najít takové místo nemusí být snadné a praktické. Proto vhodnějším řešením může být volba topidla, které je vybaveno dětskou pojistkou: mezi takové topení patří například model Helios nebo Diana od již zmiňované značky ElmetFire. Tato a mnohá jiná topidla od značky ElmetFire jsou vybavena i teplotní pojistkou, která zaručuje ještě vyšší stupeň ochrany a bezpečí.

Topidlo Diana

Odolnost proti počasí

Topidla si zpravidla pořizujeme, abychom si zpříjemnili posezení v období chladna nebo za nepříznivého počasí. Proto všechna tato topidla by měla být odolná proti vlivům, které na ně mohou venku působit. Topidla pracují s vysokovýkonnými komponenty, proto je třeba zajistit, aby se dovnitř v žádném případě nedostala tekutina. Důležité je se rozhlížet po topidlech, která mají určité krytí proti vodě dle standardů IP. Na webu www.elmetfire.cz najdete u každého produktu jeho odolnost proti vodě i prachu.

Topidlo Mars

Podtrženo sečteno

Výběr správného přístroje vám zajistí bezstarostné používání. Vybavte se proto na léto elektrickým topidlem a mějte na paměti naše tipy. Stránky www.elmetfire.cz vám nabídnou široký výběr bezpečných výrobků za atraktivní ceny!

K tomuto článku není otevřena diskuze