Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zvlhčovač vzduchu / foto: David Prado Perucha / Shutterstock.com

Upravte si doma vzduch podle svých potřeb pomocí zvlhčovače

Znečištěné ovzduší, prachové částice a suchý vzduch: výsledkem nerovného boje s nimi je často ucpaný nos, někdy také zhoršené dýchání, které se může projevit i u zcela zdravého jedince, a neustálé pokašlávání, jež někdy naruší i hluboký spánek.

Ne vždy v takové chvíli pomohou navlhčené osušky, otevřená okna, nebo snížení teploty v interiéru. Cestou k lepšímu vzduchu může být i zvlhčovač.

Zvlhčovač vzduchu

Zvlhčovač vzduchu vyřeší řadu problémů najednou. Pomůže těm, kteří mají v důsledku suchého vzduchu nepříjemný kašel. Hleny při zvlhčení vzduchu jdou totiž vždy lépe vykašlávat. Sliznice je díky němu vždy navlhčená a dýchací cesty nejsou tak drážděny. Zvlhčovače vzduchu pomohou odbourat i chrápání, a hlavně tlumí víření prachových částic, které se vlivem nízké vlhkosti dostanou jinak do celého prostoru vaší místnosti.

Má vliv na stav vaší pokožky a tvoření ekzémů, které taktéž úzce souvisí se suchým vzduchem. Zvlhčovač vzduchu prospěje nejen vašemu zdraví, ale pomůže i například vašim květinám.

Své místo má i odvlhčovač vzduchu

Někdy je ale problém právě opačný, i příliš velké vlhko totiž škodí vašemu zdraví. Vlhko navíc podporuje vznik plísní. Míra vlhkosti souvisí nejen s teplotou, ale i prostorem a kondenzací vody, která vzniká například při vaření. V takovém případě je čas na použití odvlhčovače vzduchu.

Objemově může odvlhčovač vzduchu pojmou až několik litrů vody během jedné hodiny, podle svého výkonu tak stačí i na odvlhčení velkých místností. Nádobu s vodou poté postačí pouze vylít. Čím větší mají odvlhčovače vzduchu nádobu na vodu, tím méně vaší pozornosti bude vyžadovat. Obsluha je tedy jednoduchá, a navíc můžete odvlhčovač vzduchu používat ve všech místnostech vaší domácnosti. Není náročný ani na hluk a dá se i časově nastavit.

Upravte si doma vzduch podle svých potřeb pomocí zvlhčovače

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!