Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Využití šnekového dopravníku CanAgro / foto: www.canagro.cz

Šnekový dopravník na obilí, uhlí i na hnojiva vyrobí CanAgrocz

Významným lídrem na poli šnekových dopravníků je přeštická společnost CanAgrocz. Specializuje se na výrobu a dodávky šnekových dopravníků poháněných hydromotory a patří mezi největší výrobce šnekových dopravníků s výkonem od 6 do 150 tun za hodinu.

Dopravníky patří mezi důležité pomocníky v mnoha segmentech

V supermarketech či při montážích výrobků jsou tradiční pásové dopravníky. Pro transport krabic ve skladech se používají válečkové dopravníky, které díky kuželovým válečkům zvládnou i dopravu v zatáčkách. Další dopravníky se využívají v lakovacích linkách a v automobilkách (řetězové dopravníky). Známé jsou též řetězové dopravníky – redlery, hřebenové, destičkové či korečkové dopravníky (korečky = kapsy). Jedno z nejvýznamnějších míst mezi dopravníky mají ty šnekové. Principem šnekového dopravníku je šnek, který rotuje ve žlabu nebo v trubce. Je ideální pro přepravu sypkých materiálů, ať již jde o obilí, různé pelety, či granule, hodí se též pro transport uhlí.

Využití šnekového dopravníku CanAgro na zemědělské technice

Šnekové dopravníky od CanAgrocz

Přeštická společnost CanAgrocz vznikla v roce 2005. Jde o pobočku jednoho z předních výrobců šnekových dopravníků v kategorii od 6 do 120 t/hod, německou firmu CanAgro GmbH. Firma se specializuje na dopravníky s hydromotory, které jsou určeny k montáži na dopravní prostředky. Setkáte se s nimi zejména na zemědělských strojích, kde se používají při plnění secích strojů – šnekový dopravník na obilí a rozmetadel průmyslových hnojiv – šnekový dopravník na hnojiva.

Šnekové dopravníky s hydromotorem, ale i s elektromotorem, které firma CanAgrocz rovněž dodává, však mají i další uplatnění. Jsou nepostradatelné ve skladech. Slouží k vyskladňování halových skladů. Typickým příkladem dalšího využití této technologie je šnekový dopravník na uhlí. Firma na míru vyrobí dopravník na uhlí v libovolné délce. Standardní průměr trubky je 127 mm při 2mm tloušťce stěny. Pro větší výkon však lze na míru vyrobit i 150mm průměr trubky šnekového přepravníku.

K tomuto článku není otevřena diskuze