Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dobrá káva / foto: shutterstock

Jak si vytvoříte dokonalou kávu v domácích podmínkách?

Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na celém světě. Hlavním důvodem jsou její povzbuzující účinky, díky nimž zvládáme lépe pracovat, studovat, sportovat, a dokonce se i bavit.

Málokdo však tuší, že působí i antioxidačně, snižuje riziko vzniku psychických onemocnění u starších lidí a má celou řadu dalších benefitů. Jak si ale doma připravit vynikající šálek kávy?

Pákové kávovary s mlýnkem

Různé druhy nápojů

Podíváme-li se na nejoblíbenější druhy kávy, najdeme několik jasných favoritů. Alfou i omegou všeho je samozřejmě typické espresso, které zvládá snad každý kávovar. Hned za ním je v pořadí cappuccino a následně populární americano.

Ať už máte rádi libovolnou přípravu kávy, nezapomínejte na opravdu kvalitní kávová zrna. Ta by měla být ideálně celá, nemletá, protože v této původní podobě si uchovávají aroma, chuť i obsah účinných látek.

Mletí kávových zrn by mělo proběhnout až těsně před přípravou samotného nápoje. Ideální kombinací pro přípravu jsou pákové kávovary s mlýnkem, které si hravě poradí se všemi procesy a přípravou dokonalé kávy. Jak a podle čeho ale vybrat pákový kávovar s mlýnkem?

Lahodná káva

Ověřená značka

Dobrým příkladem jsou pákové kávovary od jednoho z nejznámějších výrobců na trhu – De'Longhi. Ty umožňují několik stupňů mletí zrn, takže si kávu můžete připravit namletou na hrubo i na jemno a vychutnat si tak kávu přesně podle vašich představ. V nabídce zmíněné společnosti najdete kávovary, se kterými si snadno připravíte perfektní espresso jako z kavárny. 

V dnešní době jsou samozřejmostí pokročilé vychytávky, jako je například aktivní kontrola teploty vody, senzory hrubosti mletí kávy, dynamické předspaření kávy, tvorba dvou nápojů současně nebo speciální tryska na pěnění mléka pro přípravu mikropěny. 

Chcete se podívat sami? Pak se mrkněte na webové stránky pod odkazy výše a prohlédněte si pestrou škálu přístrojů a možností.

K tomuto článku není otevřena diskuze