Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Váha / foto: menexpert

Samoobslužné prodejny - začněte si na ně zvykat, brzy budou standardem

Už jste slyšeli o prodejnách, které nepotřebují obsluhu? Nejde o výmysl ze sci-fi filmu ale o realitu, která se objevuje už i v českých obchodech.

Prodejny, které jsou vybaveny samoobslužnými vážními systémy už známe. Běžně si v obchodech vážíme ovoce, zeleninu nebo zboží u pokladen. Doba jde ale dál, a i do obchodů se implementují nejnovější technologie.

Samoobslužné vážení regálů a průmyslové váhy

Mezi novinky se řadí tzv. samoobslužné vážení regálů, pro které se využívají speciální vážní systémy vybavené tenzometrickými snímači, které jsou schopny kontrolovat množství zboží umístěného na regálech a podle toho hlídat skladové zásoby. V případě, že dojde u některého zboží ke snížení zásob pod určitou hranici, je systém schopen toto detekovat a může sám odeslat objednávku na zboží.

Samoobslužné prodejny využívají také moderní průmyslové váhy, které dokáží nejen skenovat čárové kódy, ale mohou kontrolovat hmotnost produktu, které na váhu zákazník položí. Pokladna ví, jakou hmotnost který produkt má a pokud zákazník zadá ručně jiný produkt, pokladna ho nepustí dál v nabídce.

Vážní systémy se už dnes dají aplikovat mnoha způsoby a u společnosti M.E.N. expert dokonce přizpůsobit na míru konkrétních potřeb každého jednotlivého obchodu.

Jaké výhody bezobslužné prodejny přinášejí?

Výhody pro provozovatele:

  • snížení nároků na personál,
  • stálý přehled o skladových zásobách,
  • možnost 24 h provozu,
  • automatické doplňování zásob.

Výhody pro nakupující:

  • zrychlení procesu prodeje,
  • možnost nákupu 24 h denně,
  • stálá nabídka zboží.

Samoobslužné prodejny - začněte si na ně zvykat, brzy budou standardem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!