Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Antivirus / foto: one photo / Shutterstock.com

Jak vybrat antivirový program pro mobil i jiná zařízení

Do digitálního světa se přesouvá stále více dat, osobních údajů a toků peněz, proto se toto prostředí stává pro hackery stále zajímavější a kybernetická hrozba je tím stále větší a větší. Proto je důležité mít ve svých zařízeních kvalitní antivirovou ochranu.

Trh je plný různých antivirových programů, a tak je výběr toho správného někdy opravdovou výzvou. V tomto článku se podíváme na klíčové faktory, které je třeba vzít v úvahu při výběru antivirového programu.

Podle čeho hledat? 

Při výběru antivirového programu byste měli zkoumat několik kritérií. Mezi ty nejdůležitější patří: 

  • Funkce antiviru: Základní funkcí antivirových programů je detekce a odstranění virů a dalšího škodlivého softwaru. Nicméně moderní antiviry nabízejí mnohem více funkcí. Patří sem  antispamová ochrana, rodičovská kontrola a další. Zvažte, jaké funkce jsou pro vás důležité a jaký rozsah ochrany potřebujete. Kvalitní antivirový program by měl obsahovat nástroje pro blokování nebezpečných webových stránek, antiphishingovou ochranu a další nástroje pro prevenci online hrozeb. 
  • Systémové nároky: Při výběru antivirového programu se ujistěte, že splňuje systémové nároky vašeho zařízení. Některé programy mohou vyžadovat větší množství systémových prostředků, což může ovlivnit výkon vašeho zařízení, a proto si na ně dávejte pozor. 
  • Aktualizace a podpora: Zajímejte se o to, jak často antivirový program aktualizuje své databáze, jak rychle reaguje na nové hrozby a do jaké míry musíte tyto aktualizace hlídat a provádět vy sami. Důležitá je také kvalita a dostupnost zákaznické

Antivir do mobilu 

Ne všechny antivirové programy jsou vhodné pro všechny typy zařízení. Rozlišujeme mezi programy pro stolní počítače, notebooky, mobilní telefony a tablety. Pokud hledáte antivirus pro Android nebo do mobilního telefonu, je vhodné vybrat program, který je napsaný pro operační systém daného zařízení. Antivirus pro Android nebo do jiného telefonu by měl především poskytovat ochranu před falešnými aplikacemi, adwere a dalšími hrozbami specifickými pro mobilní prostředí. 

Napoví vám ostatní uživatelé 

Před výběrem antivirového programu je užitečné prozkoumat recenze a hodnocení od ostatních uživatelů. Zjistěte, jak jsou programy hodnoceny v oblasti detekce, výkonu a uživatelského prostředí. Mezi renomované antivirové programy s velmi dobrým hodnocením od fyzických uživatelů i firem patří ESET antivirus. Uživatelé si chválí maximální ochranu všech jejich koncových stanic i celé infrastruktury s minimalizací zpomalení zařízení nejen před ransomware, malware, exploity a dalšími druhy častých kybernetických hrozeb.  

Firmy s větším množstvím zařízení mohou využít cloudová řešení antiviru. Ta umožňují správu až 10 000 bezpečnostních produktů ESET na stanicích, serverech i mobilních zařízeních z jednoho centrálního místa v síti. Ještě pokročilejším programem je ESET EDR, který využívají rizikové skupiny organizací, jako jsou zdravotnická zařízení, vládní úřady, banky či jiné instituce, které bývají nejčastějším cílem útoků hackerů. 

Cenné rady od profesionálů 

Vybrat správný antivirový program je klíčovým prvkem pro bezpečný a spolehlivý provoz vašich zařízení. Sledujte zmíněné faktory a pečlivě vybírejte podle svých potřeb a požadavků. Nejlepší antivirus je ten, který poskytuje komplexní ochranu v souladu s vašimi konkrétními požadavky a přináší klidný spánek v digitálním světě plném hrozeb. Pokud byste si sami neuměli poradit, existuje spousta firem, které vám s výběrem kvalifikovaně poradí.  

Jak vybrat antivirový program pro mobil i jiná zařízení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!