Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šicí stroj / foto: shutterstock

Začněte šít na kvalitních šicích strojích

V současné době existuje nepřeberné množství značek a modelů šicích strojů, a proto je poměrně těžké vybrat vhodné řešení pro vaše potřeby.

V podstatě nezáleží na tom, jestli se šitím teprve začínáte, nebo patříte mezi zkušené švadleny, protože následující řádky jsou zaměřeny na všechny skupiny. Podívejte se, jaké parametry je nezbytné zohlednit při výběru nového šicího stroje.

Pro koho je šicí stroj určen?

Plánujete zakoupit šicí stroj pro sebe? Pokud ano, zvažte své zkušenosti. Patříte mezi začátečníky, nebo spíše pokročilé? Právě to je jedním z nejdůležitějších faktorů, protože podle něj potom určíte rozpočet, značku, velikost, potřebu jednotlivých stehů a podobně. Stejně tak si ujasníte, jestli zakoupíte rovnou i overlock.

Šicí stroj v praxi

Jaký je váš rozpočet?

Cenové rozpětí je u šicích strojů vskutku široké, a proto zvažte svůj rozpočet. Pro začátky si vystačíte se strojem, který je možné pořídit i za méně než tři tisíce korun, ovšem postupem času se vaše nároky začnou zvyšovat, a pak už na scénu přichází špičkové stroje, kde se cena může šplhat do desetitisíců.

K jakému účelu bude stroj využíván?

Určitě máte stanovené nějaké plány a cíle, a tomu přizpůsobte i šicí stroj. Rozhodně nemá smysl kupovat si levný model, pokud chcete šít těžké závěsy. Nakonec budete zklamaní, frustrovaní a otrávení.

Šicí stroj by měl zkrátka nabídnout funkce, které potřebujete. Jestliže často pracujete s látkami, jako jsou džínovina, těžký bavlněný kepr či cokoliv jiného s větší hmotností, pak se neobejdete bez bytelného stroje.

Jaký je nejlepší šicí stroj pro začátečníka?

Patříte mezi nováčky? Pustit se do šití je skvělý způsob, jak vyjádřit svou kreativitu. Ušijete si vlastní oblečení, ale i dekorace do bytu. Šicí stroj vám dává různé možnosti, ale v začátcích si vystačíte se základní nabídkou stehů. Později ještě dokoupíte i vyšívací stroj a overlock, a nakonec vás krejčovství bude živit.

Šicí stroj Brother

Potřebujete k šicímu stroji další nástavce?

Šicí stroje se obvykle dodávají s celou řadou dalších nástavců a funkcí. Prozkoumejte, jaké nástavce jsou součástí standardní výbavy šicího stroje a jaké si můžete ještě dokoupit. Jednat se může například o různé přítlačné patky či patky pro přišívání knoflíků.

Brother je značka šicích strojů, která vás nezklame

Jestliže hledáte značku, která na poli s šicími stroji působí dlouhá léta, obraťte se na Brother s.r.o. s dlouholetými zkušenostmi. Jedná se o japonskou firmu, která se v České republice objevila před více než 25 lety. Prodává vysoce kvalitní a špičkové šicí stroje s elegantním designem. V nabídce najdete i řezací plotr Brother, dále pak vyšívací stroje či overlocky.

Tak neváhejte a pusťte se do výběru šicího stroje.

K tomuto článku není otevřena diskuze