Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Hummer přestavěný na rolbu

Hummer je kultovním vozem, po kterém touží nejeden muž. Ale žijete-li na horách, máte jiné problémy.

Třeba jak vyjet ten neupravený kopec? Pokud je to váš případ a v Hummerovi jste našli zálibu rovněž, možná vás zaujme kousek přestavený na rolbu.

Exkluzivní řidiči
Namísto kol má pásy a papá bionaftu. Vozítko vyrobila skupina Zero South, která ho představila na výstavě SEMA v Las Vegas minulý týden.

magazin.cz

Pokud už se ale těšíte, jak si v něm zajezdíte někde na horách, nechte si zajít chuť. Hummer rolbu budou totiž řídit exkluzivně dva lidé, a sice známý astronaut z Apolla Buzz Aldrin a spoluzakladatel společnosti Apple Steve Wozniak. Vydají se s ním na jižní pól v rámci expedice nazvané „Drive around the World“, která proběhne příští rok.

Docela rychlá
Expedice bude natáčena týmem režiséra Chrise Paina, který má zkušenosti s trojrozměrnou kinematografií. Natočil například snímek „Who Killed the Electric Car“. Výstup se potom zřejmě dostane i do kin.

magazin.cz

Rolba značky Hummer by při expedici mohla být skutečně nápomocná. Její maximální rychlost je prý asi šedesát kilometrů v hodině, ovšem expedice pojede jen pětadvacítkou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 164