Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPhone 3G / foto: Shutterstock

Z iPhonu půjde volat zdarma

Majitelé chytrých telefonů iPhone mají další důvod k radosti. Estonská společnost Skype zabývající se internetovou telefonií pro ně totiž uvedla speciální verzi programu.

Volání částečně zdarma
Díky tomu bude možné volat částečně zdarma. Dočkají se ale také majitelé smartphonů Blackberry, které v mobilním světě de facto zavedly mailovou módu.

Skype pro iPhony je možné si stáhnout z Apple iTunes Store. Verze pro Blackberry by se měla objevit v květnu tohoto roku. Největší předností samozřejmě je, že uživatelé ušetří za volání. S nainstalovaným Skypem je totiž možné mezi sebou volat zcela bezplatně.

Stejně jako je tomu u Skype pro počítače, také ten pro iPhone a Blackberry bude mít výhodnější tarify pro volání na ostatní mobily, pevné linky či právě PC.

Není pochyb o tom, že se Skype pro tyto telefony stane velice žádaným zbožím. Jediní, kdo nemají důvod k radosti, jsou mobilní operátoři, kterým pravděpodobně klesnou příjmy.

Kontakty z iPhone
Příjemnou vychytávkou mobilního Skypu je skutečnost, že dokáže použít kontakty z adresáře iPhonu a není tak třeba je zadávat znovu.

Skype bude fungovat také na poslední verzi přehrávače iPod Touch, který sice má Wi-Fi, ale není uzpůsoben ke klasickému volání. Díky Skype a internetu už s ním ale volat půjde.

Zůstává otázkou, zda a kdy se objeví videohovory pro iPhony prostřednictvím Skype. To už je ale spíše maličkost.

Skype si od tohoto kroku slibuje oživení svých obchodů i značky. V poslední době totiž po velkolepém boomu poněkud skomíral. Ukázalo se, že jsou oblíbeny především jeho bezplatné funkce a není jednoduché na něm vydělat balík peněz, jak se ještě před několika lety zdálo. Mobily by mu mohly významně pomoct.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 122