Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Týmové sporty. Shodit a seznámit se

V dětství se obvykle věnujeme nějakému tomu sportu, ať už nás to baví, nebo k tomu jsme nuceni. To končí nejpozději se střední školou, kdy se začínáme starat o „důležitější“ věci a na sport tak nějak nezbývá čas.

Tedy on zbývá, ale o kolik je pohodlnější si večer zapnout zápas z Ligy mistrů, než si jít skutečně zakopat s kamarády? Výsledky jsou jasné: špeky tam, kde ještě nedávno nebyly a problém vyjít schody.

Dříve či později většina z nás zjistí, že ten sport vlastně nebyl tak špatný, a že je dokonce i pro zdraví důležitý. Jenže, jak nastoupit do vlaku, který už zdánlivě ujel? Věřte nebo ne, není to takový problém. Podobně založených je spousta lidí, kteří se sdružují v nejrůznějších amatérských týmech, sportují spolu a kamarádí spolu.

Ne každý se přinutí jít sám do posilovny nebo si zaběhat, ale na pravidelné zápasy s kamarády se budete těšit. Ostatně, nabídka týmových sportů je dosti široká.

Volejbal
Když si představíte volejbal, možná vám na mysli vytane dvoumetrový chlápek, který vám pere smečem míč do obličeje. Ale, zamyslete se znovu. Většina z nás není tak vysoká, a tak jsou týmy ve vašem okolí pravděpodobně plné amatérů vám podobných. Navíc, volejbal je skutečně trvalý a na začátek nepříliš náročný sport. Dá se hrát přes zimu v tělocvičnách a v létě na plážích. A kdo by se nechtěl předvést před sličnými děvčaty v bikinách?

Hokej
Odhodlat se ke hraní hokeje vyžaduje už trochu větší nadšení v tento sport. Je samozřejmě potřeba pořídit si výbavu, jinak vás nevezmou ani do amatérské ligy, kterých je u nás mimochodem dost, stejně jako týmů. Chce to také umět bruslit. Ale vězte, že se vám hokej za tyto nároky náležitě odmění. Málokterý sport vám dá takhle zabrat, i kdybyste nechtěli. Je to skutečně maximální vybití a navíc – je to krásná hra.

Fotbal
Těžko byste hledali jiný rekreační a týmový sport s takovým rozšířením. A to nejen u nás, ale prakticky všude na světě. Stačí si nasadit trenky a kopačky a hnát se za merunou. Je to zábava, navíc při tom potkáte spoustu lidí, s nimiž si budete překvapivě dobře rozumět. Kdo si umí vyhovět na hřišti, získá rázem mančaft kamarádů, se kterými se nebude muset složitě seznamovat a budovat si jejich důvěru.

Bowling
Pravda, tento hospodský sport vás přebytečných kil moc nezbaví, na druhou stranu je ideální pro ty, kdo si rádi popovídají a občas si hodí koulí, aby se neřeklo. Na dosah ruky máte jídlo i pití, příliš se nenadřete a navíc můžete ohromovat svým vypilovaným uměním hodu koulí. Pravděpodobně více než jakýkoliv jiný sport je bowling vhodný pro začátečníky.

Basketbal
Ačkoliv profesionální basketbalové ligy nejsou v našich končinách příliš populární, nic to nemění na tom, že je basket oblíbený mezi amatéry. Kolik jen existuje neformálních týmů, které se jednou dvakrát do týdne scházejí ve školních tělocvičnách, aby si proti sobě zaházely na koš? Bezpočet – k basketu nepotřebujete více než hříště, dva koše a ochotu osvojit si hru. Pravidla jsou navíc tak jednoduchá, že ani nepotřebujete rozhodčího.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 94