Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Ryby postavené z Formule 1

Co může mít na první pohled nepříliš vzhledná mechanická ryba společného s auty Formule 1?

Kromě toho, že se o ní postaral člověk, který je se seriálem královny motosportu silně spojen, je to také skutečnost, že rybky byly sestaveny z odložených dílů právě pro vozy F1.

magazin.cz

Nepoužitelné díly
Je to něco, co rozhodně můžeme čekat od člověka, který v seriálu rychlých kol strávil čtrnáct let svého života, a to na vysokých pozicích. Alaistar Gibson pracoval čtyři roky jako hlavní inženýr u Benettonu, aby na deset dalších let přešel k BAR jako hlavní mechanik.

Poté, co svou úspěšnou kariéru ve Formuli 1 ukončil, vrhl se na tvorbu nejrůznějších hraček. Jako například těchto ryb, které jsou sestaveny z nejrůznějších dílů, které týmy odložily jako už nepoužitelné.

magazin.cz

Ryba z vítězného auta
Tyto motoristické ryby mají tělo z uhlíkových vláken a každá plastika disponuje přesným rodokmenem, respektive soupisem částí, z nichž byla vyrobena.

Na obrázku můžete vidět například hnědého pstruha, který je vyhotoven ze sedáku Jensona Buttona poté, co v roce 2006 zvítězil ve Velké ceně Maďarska.

magazin.cz

Vypadá to jako příjemný výdělek pro závodního inženýra v důchodu. Dá se očekávat, že se ryby a možná i další předměty z nadcházejících sérií stanou sběratelskými kousky. Už jen proto, že jsou složeny z předmětů, které prošly sledovanou Formulí 1.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 88