Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sportovní auta dělají z chlapů macha

Pro ženy to může být nepochopitelné, ale sportovní káry jsou středobodem mužského světa.

Ženy se odjakživa posmívaly mužské posedlosti rychlými sportovními auty. Zároveň jim ale vždy vrtalo hlavou, jak může prostý stroj přispět k výraznějšímu pocitu mužskosti. Je to vůbec možné, ptaly se? Nejde jen o nějaký, společností daný stereotyp.

Hladina testosteronu
Nejde! Vědcům se nakonec skutečně podařilo potvrdit, že sportovní auto z chlapa celkem snadno udělá macho. Takové auto muži zvedne všechno, co zvednout má, tedy – sebevědomí a hladinu testosteronu.

magazin.cz

Studie prokázala, že řízení Porsche stojící přes dva miliony korun způsobuje vzedmutí testosteronové hladiny, díky čemuž se pak muži cítí jako páni tvorstva. Kdežto jízda s obyčejnou Toyotou s testosteronem nic nedělá.

Vábení samiček
Stejně jako pávi si své samičky namlouvají vystavováním krásného peří, muži za volantem pořádného bouráku mají za to, že se na ně budou holky jenom lepit. A možná mají pravdu. To by se mohlo stát předmětem dalšího výzkumu. Nějaké odůvodnění tento vztah mít musí.

Ostatně, drahá auta nejsou ničím jiným než symbolem dobrého zázemí, jež takový muž nabízí. Při pohledu na takový bourák už není třeba se bavit o tom, zda slečna dostane vlastní kreditku na příležitostné nákupy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 260