Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Už žádné nahotinky na iPhonech!

Apple nechce mít nic s erotikou.

Apple odstranil ze svého digitálního obchodu více jak pět tisíc lechtivých až erotických aplikací poté, co od naštvaných rodičů obdržel množství rozhořčených dopisů, že právě jejich dítka mají své iPhony plné těchto materiálů.

Časy se mění
Inu, před pár lety si ještě dvanáctiletí hošíci pokoutně kupovali od dobrotivých (nebo slepých?) trafikantů erotické plátky, dnes už mají sofistikovanější metody, jak se ke vzrušujícímu obsahu dostat.

Jenže Apple za žádných okolností nechce být tím, kdo děcka kazí. Na dobré image si tato firma zakládá. A tak raději hodí přes palubu aplikace a zisky s nimi spojené.

Jenže s opravdu ostrými aplikacemi, které obvykle staví na sexuálních obrázcích a videích, které jsou ostatně běžně dostupné všude na internetu a jejichž jediná přidaná hodnota je ta, že si je můžete nosit s sebou na mobilech, šly pryč také aplikace například jen se spoře oděnými ženami.

Podivný přístup
Jejich tvůrci se náhlému zpřísnění podmínek diví. Odstraněno byla spousta materiálu, kde byly ženy jen v plavkách. Podivné navíc je, že odstraněny byly především aplikace nezávislých a malých tvůrců. Například plavkové aplikace od časopisu Sports Illustrated zůstaly.

Těžko říct, zda si Apple hraním na až příliš správňáckou, alibistickou a selektivní notu uživatele spíše nepoštve proti sobě.

Jedno je ale jasné – pro lechtivé kousky už nechoďte na App Store.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19