Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pivo / foto: sxc.hu

Bomba! Vynalezli smažené pivo

Texaský kuchař Mark Zable vynalezl zřejmě první recept na pivo smažené v těstíčku. Po obalovaném másle či smažených tyčinkách Mars jde o další z nezdravých senzací.

Pivo je nalito do kapsy ze slaného těsta a pak přibližně na 20 vteřin ponořeno do oleje o teplotě 190 stupňů Celsia. Je to tak krátká doba, že alkohol z piva nevyprchá. A výsledek je prý velmi chutný.

Tři roky vývoje
Vynálezce říká, že mu trvalo tři roky, než recept vypiloval. Podal si už také žádost o patent a odmítá odhalit, zda užívá nějaké tajné ingredience. Podle listu Telegraph bude jeho smažené pivo oficiálně představeno na texaském veletrhu na konci měsíce.

Mark Zable zatím ke smažení užívá Guinness, ale uvažuje prý o tom, že by mohl přesedlat na světlé pivo.

Preclík a pivo v jednom
"Zatím nikomu se nepodařilo smažit tekutinu. Je to trochu jako kdybyste si kousli do horkého preclíku a pak si dali doušek piva," dodává vynálezce.

Vloni vyhrálo hlavní cenu na texaském veletrhu smažené máslo a mezi vážné kandidáty letos patří i smažený kaviár a smažený salát.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8