Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Medal of Honor je průměrná střílečka

Čekalo se od ní hodně, ale zklamala.

Jak známo, akčnímu žánru v posledních letech vévodí série Call of Duty, respektive Modern Warfare. Jejich prodeje jsou do desítek milionů kusů a je tak jen logické, když se vyrojí napodobovatelé. Jedním z nich je Medal of Honor, i když jde vlastně s určitým odstupem o pokračování série, která existovala ještě před Call of Duty.

Žádný příběh, jen akce
Nicméně principy hry a její zasazení do moderního konfliktu ukazují, že autoři nechtěli nic moc vymýšlet a akorát se mínili svézt na vlně zájmu o válku v Afghánistánu.

magazin.cz

Medal of Honor vás tak vyšle do boje proti teroristům právě v této nehostinné zemi, kde roste snad jen opium. Bohužel se tak nějak zapomnělo na příběh. Jediné, co vás v průběhu hry motivuje, je snaha dostat se do cíle. Ten navíc přichází nečekaně brzy – ani ne po pěti hodinách hraní. To je dost málo.

Medal of Honor vás nasadí do víceméně klasických misí, kdy v rámci bojového týmu budete prakticky neustále střílet, byť nechybějí ani klidnější pasáže, kdy si na chvíli vydechnete, abyste se o několik okamžiků dále pustili opět do frenetické akce.

Vypnete-li mozek, po čase možná zjistíte, že je to docela zábava. Nesmíte ale srovnávat s konkurencí, zejména pak Modern Warfare 2. Protože to je prakticky ve všech ohledech lepší.

magazin.cz

Čekalo se víc
Medal of Honor je tak akcí, která neurazí, ale žádným svým momentem doopravdy nenadchne. Chybí jí zkrátka něco, aby to byla opravdová pecka. Možná lepší inscenace, možná zajímavější úrovně, možná lepší pocit ze střelby. Zcela přesně to identifikovat nelze, pocitu nedokonalosti se ale zkrátka při hraní nezbavíte.

magazin.cz

Hra ale nenabízí naštěstí pouze kampaň pro jednoho hráče, ale také multiplayerové vyžití. Když nic jiného, tak alespoň prodlouží čas s hrou strávený a nebude vám tolik líto vydaných peněz. Ale ani online hraní kdovíjak nenadchne a Modern Warfare 2 je i v tomto ohledu lepší.

Nepochopte nás špatně – Medal of Honor není špatná hra. Dobře vypadá a dá se docela pěkně hrát. Jenže není tak dobrá, aby se dala s čistým svědomím doporučit. Prostě proto, že na trhu jsou lepší.

magazin.cz

Výrobce: Electronic Arts
Distributor v ČR: EA Czech
Cena: 1099 Kč (PC verze), 1399 Kč (X360 a PS3)

Hodnocení: 6/10

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9