Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Brandon Lee / foto: cheekopek.com

Slavní, kteří zemřeli v záři reflektorů

Zemřeli při tom, čím žili.

Edith Websterová
Edith Websterová byla divadelní herečka, která během představení v Baltimore, kde hrála celých osm let babičku, zkolabovala a zemřela. Zvláštní je, že dostala infarkt právě ve chvíli, kdy zemřela i její postava. Publikum jejímu výkonu obdivně tleskalo. Nikdo netušil, že tentokrát byla smrt skutečná.

Paul Mantz
Akrobatický pilot Paul Mantz si celý život zahrával se smrtí. Ta ho dostihla během natáčení filmu The Flight of the Phoenix v roce 1965, kdy se pokoušel o velice dlouhý let nad arizonskou pouští. Mantzův letoun zavadil o dunu, pilot nad ním ztratil kontrolu a zřítil se. Spekulovalo se o tom, že na nehodě měl svůj podíl alkohol. V závěrečných titulcích filmu najdete vzpomínku: „Neměli bychom zapomenout, že Paul Mantz, bezva chlap a skvělý pilot, zemřel při natáčení tohoto snímku…“


Leslie “Les” Harvey
Skotský kytarista Leslie Harvey, který se narodil v roce 1945, hrál v šedesátých a sedmdesátých letech v mnoha kapelách, nejvíce ale se Stone the Crows. Za zmínku stojí i jeho působení v kapele Cartoone, která při americkém turné předskakovala legendárním Led Zeppelin. Při koncertu 3. května se skupinou Stone the Crows ve Walesu sáhl Leslie na mikrofon a dostal elektrickou ránu. Šok ho zabil.

Brandon Lee
Otcem Brandona Lee byl legendární Bruce Lee. Brandon se narodil v roce 1965 a během relativně krátké kariéry kráčel ve šlépějích svého otce – hrál v kung-fu a akčních filmech. V roce 1992 získal hlavní roli ve filmu Vrána, natáčeném podle undergroundového komiksu o nemrtvém muzikantovi. Dne 31. března 1993 se natáčela scéna, kdy Eric Draven – tak se jmenovala postava, kterou Lee hrál – najde svou přítelkyni zbitou a znásilněnou bandou zločinců. Jeden z nich namíří na Dravena zbraň a vystřelí.

Zbraň sice byla nabita slepými náboji, jenže ty kvůli věrohodnosti obsahovaly malou dávku střelného prachu. Přestože měla kulka mnohem menší rychlost, prošla tělem a zasáhla páteř. Herec byl rychle převezen do nemocnice, kde se podrobil šesti operacím, nepodařilo se ho ale zachránit. Zemřel ve věku 28 let a pohřbili ho vedle jeho otce.

Dimebag Darrell
Dimebag Darrell – skutečným jménem Darrell Lance Abbott, kytarista amerických metalových skupin Pantera a Damageplan – je označován jako jeden z nejvýznamnějších tvůrců moderního metalu. Při koncertu 8. prosince 2004 ho zastřelil bývalý námořník Nathan Gale.

Zasáhl Darrella šesti ranami, z toho čtyřikrát do hlavy. Pak otočil zbraň na ostatní a zabil ještě čtyři lidi, včetně zaměstnance rockového klubu a bezpečáka kapely, kteří se jej snažili odzbrojit. Zraněno bylo dalších sedm lidí. Útočníka nakonec zastřelil přivolaný policista. Galeův motiv nebyl prokázán, jednou z teorií je, že byl paranoidní schizofrenik a podezříval kytaristu, že mu čte myšlenky.

Owen Hart
Owen James Hart byl kanadský wrestler narozený v roce 1965. Úspěšnou kariéru odstartoval v Japonsku a později získal několik mistrovských titulů. Zemřel 23. května 1999 při zápasu s wrestlerem jménem The Godfather při Mezinárodním mistrovství.

Do ringu měl být spuštěn na lanech upevněn v postroji. Bohužel zabezpečení selhalo a Owen se zřítil z výšky 24 metrů. Dopadl hrudníkem na lana, odrazil se a přistál uprostřed ringu. Na chvíli se dokázal posadit, ale pak ztratil vědomí. Byl ihned dopraven do nemocnice, na pohotovosti ovšem jen konstatovali smrt. Zemřel na rozsáhlá vnitřní poranění.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14