Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
FIFA 11 / foto: EA Games

Nejlepší virtuální fotbalisté míří do Prahy

Přijďte se podívat, jak virtuální fotbal hrají profesionálové a možná potkáte i krásnou Miss.

Milovníci fotbalových videoher těšte se! Už tuto sobotu se v Praze uskuteční FIFA Interactive World Cup (FIWC), tedy česko-slovenská kvalifikace na mistrovství světa ve fotbalu na PlayStation 3. Více než tři stovky účastníků se utkají ve FIFA 11, fotbalové videohře s oficiální licencí světové fotbalové asociace, která sdružuje 207 fotbalových asociací. A ani diváci nepřijdou zkrátka, čeká na ně zábavné odpoledne plné zajímavých osobností.

magazin.cz

Kdy a kde
Česko-slovenská kvalifikace startuje 26. března 2011 v 9,00 hod. v klubu La Fabrika v pražských Holešovicích. A pokud si myslíte, že ve vás dřímá fotbalový génius, můžete se turnaje také zúčastnit. A pokud ne, můžete odpoledne třeba sledovat zajímavé exhibiční zápasy prvoligových fotbalistů či vítězek soutěže královen krásy Česká Miss.

magazin.cz

Vrcholem programu bude vystoupení hiphopových stálic DJ Mike Trafika, Jamec Colea a LA4. Účastníci i jejich doprovod si budou také moci vyzkoušet nejnovější videohry a herní technologie. Vstup na tuto akci je zdarma!

Pravidla turnaje
Vítěz pražského turnaje postupuje přímo na finálový turnaj MS do Londýna, kde se utká s ostatními vítězi regionálních kvalifikací o pomyslný Zlatý míč pro nejlepšího virtuálního fotbalistu světa. Celým turnajem bude hráče i návštěvníky provázet komentátor přenosů fotbalové Ligy mistrů v České televizi, David Kozohorský.

magazin.cz

K dnešnímu dni mají organizátoři zaregistrováno již přes tři sta hráčů z Čech, Slovenska, Maďarska a Polska. „FIWC je ve světě extrémně populární akcí, vítěz je totiž vyhlášen na oficiálním galavečeru FIFA a kromě titulu mistra světa tak získá i možnost setkat se s fotbalovými superhvězdami, jako jsou Messi, Ronaldo, Kaká či Rooney. Titul převezme z rukou Seppa Blattera, prezidenta FIFA,“ říká Tamáš Kováts z realizačního týmu FIWC a dodává, že pravidla jsou jednoduchá: hraje se 2× 6 minut vyřazovacím způsobem s možností opravy.

Více o turnaji a pravidlech se dozvíte na stránce www.fiwc.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!