Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Ultratenký laptop bez vnitřností

Jako prázdná ulita funguje ultratenký laptop Clambook, který oživí až propojení s chytrým telefonem.

Připravované zařízení Clambook vypadá na první pohled jako stylový ultratenký notebook, avšak mozek všech výpočetních operací neleží uvnitř výstavní hořčíkové schránky. Jako notebook začne fungovat až po připojení chytrého telefonu, který se stará o výpočetní výkon. Clambook tedy v podstatě slouží jako klasická klávesnice a velký širokoúhlý displej, na němž běží operační systém telefonu.

 

magazin.cz

 

Schránka s displejem

Myšlenka pracovní stanice pro smartphony není nová, přišel s ní už Palm v podobě doku Foleo či v nedávné době Motorola u modelu Atrix. Jednalo se však vždy o zařízená určená výhradně jednomu modelu telefonu. Společnost Clamcase však nabízí univerzální řešení jak pro telefony iPhone, tak i pro mobily poháněné operačním systémem Android ve verzi 4.x Ice Cream Sendwich.

 

Postavením smartphonu do speciální dokovací stanice propojené USB kabelem ke Clambooku získáte řídící jednotku a všechny aplikace z telefonu můžete na velkém displeji ovládat pomocí klávesnice a trackpadu. Ačkoliv displej Clambooku sám dotykový není, na trackpadu lze pohybem prstů zadávat specifické pokyny. Samotný telefon se po připojení do doku nabíjí.

 

magazin.cz

 

Motorola ve svém doku využívá speciální webtop aplikace přizpůsobené pro velký displej. Clambook by měl být schopen tyto aplikace využívat taktéž a to nejen s telefony Motorola, ale rovněž s ostatními značkami. V první řadě by se mělo jednat o webový prohlížeč Firefox, aplikaci pro přístup do Gmailu a jednoduché telefonování na obrazovce.

 

Zajímavé pro hry

Podle výrobce bude možné v některých situacích využívat připojený telefon jako ovladač. Typicky se jedná o ovládání her, kdy třeba v závodní hře popadnete do ruky iPhone a využijete jej jako virtuální volant.

 

magazin.cz

 

Clambook sice díky využití procesoru smartphonu nedosáhne na výkon klasických notebooků, nicméně má oproti nim výhodu v pracovní teplotě, neboť se logicky takřka vůbec nezahřívá. Úspěch tohoto zařízení ovšem bude záviset na konečné ceně, která zatím nebyla stanovena. Pokud by se měla přehoupnout přes hranici levných netbooků, zákazníky výrobek asi příliš nezaujme.

 

Sice jsme v rubrice pro muže, ale jelikož Clambook (nebo i jiný notebook) si samozřejmě mohou pořídit i ženy, upozorníme je na elegantní a moderní kožená kabelka na notebook McKlein Verona. Kabelka má obdélníkový tvar a disponuje dostatečným vnitřním prostorem pro přenášení notebooku, jeho příslušenství, obvyklých „ženských“ propriet a spisů či listinných materiálů. Kabelka je zdobena bílým prošíváním, které opticky zmenšuje její rozměry.

 

magazin.cz

 

Vnitřní uspořádání kabelky je  rozděleno na dvě hlavní přihrádky a jednou středovou přihrádkou s uzávěrem na zip. Přihrádka na notebook je opatřena odnímatelnou posltrovanou  kapsou, která je připevněna suchým zipem. Druhá hlavní přihrádka je vybavena mešími kapsami k uložení příslušenství a ostatních drobností jako jsou např. vizitky, CD, psací pořeby apod. Ve stěně kabelky je  v této přihrádce všita další kapsa s uzávěrem na zip, která může sloužit k ukládání dokladů..

 

Kabelka McKlein Verona je vyrobena z kvalitní italské kůže a vysoká pozornost je věnována i kvalitě použitého kování a zipů a celkovému řemeslnému zpracování. Je dodávána v módní vínově červené barvě a zakoupit ji můžete třeba zde.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!