Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspora energie / foto: Shutterstock

Jak ušetřit za energie v domácnosti? Využijte bezplatného online rádce

Každá domácnost má snahu co nejvíce šetřit, aby provoz bytu nebo domu nestál zbytečně moc peněz.

Kromě tradičních způsobů úspor energií, mezi něž se řadí třeba využívání energeticky úsporných žárovek, se dá instalovat celá řada moderních prvků, čímž snížíte spotřebu energií klidně až o desítky procent. Jaké máte možnosti úspor? Zeptejte se na bezplatné poradně E.ON Rádce.

Získejte přehled o moderních zařízeních, která snižují spotřebu energií

Zmíněný portál funguje skutečně zcela zdarma. Najdete na něm například praktické informace o tom, jaké výhody přináší instalace kondenzačních plynových kotlů do domácností. Díky tomu, že oproti klasickým kotlům mají účinnost až kolem 105 %, vyrábí energie při mnohem nižších nákladech. Na webu zjistíte konkrétní údaje, jak tato zařízení fungují, nechybí ani příklady výpočtů.

Úspor energií lze dosáhnout také instalací tepelných čerpadel. Poté levně a ekologicky vytápíte celou domácnost a ohříváte užitkovou i pitnou vodu. Existují 3 základní typy tepelných čerpadel dle toho, odkud odebírají energie. Jde buď o využití energií ze země, vzduchu či vody. Pokud si nevíte rady s tím, jaký typ zařízení je pro vás nejvhodnější, poradci webu vám rádi zodpoví vaše dotazy. Dokonce také poradí, jak vyřídit žádost o dotaci poskytovanou státem.

Ušetřit můžete i tisíce korun měsíčně

Investice do zařízení typu tepelných čerpadel a kondenzačních plynových kotlů se jednoznačně vyplatí. Sice je nutné počítat s prvotními náklady v řádech až desítek tisíc korun, návratnost je však poměrně rychlá, úspory energií jsou při provozu domácnosti opravdu výrazné. Díky E.ON Rádci získáte všechny potřebné informace. Najdete také informace o zateplování domů, solárních ohřevech, elektromobilech a mnoho dalších.

K tomuto článku není otevřena diskuze