Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peking 2022 / foto: Pixabay

Vlhová je opět nejlepší slovenskou sportovkyní. Dalším cílem je olympiáda

Zatímco v Česku měla anketa Sportovec roku dvakrát za sebou stejného vítěze naposledy v roce 2010, tak slovenská obdoba této ankety má v posledních třech letech neomezenou vládkyni. Je jí lyžařka Petra Vlhová, která je zároveň největší slovenskou nadějí pro nadcházející olympiádu.

Po Saganovi s Kuzminovou přichází éra Vlhové

Když se v prosinci vyhlašovala slovenská verze ankety Sportovec roku, tak se vše obešlo bez velkých fanfár. Tradiční slavnostní galavečer totiž musel ustoupit přetrvávající pandemii koronaviru. Nenechte se ale zmást komorní atmosférou. V bratislavském Domě sportu se odehrál historický okamžik. Lyžařka Petra Vlhová zvítězila potřetí v řadě, to se ještě nikdy nikomu nepodařilo.

Vlhová tak překonala i ta nejslavnější jména. Sagan, Kuzminová nebo Martikán, ti všichni mají na poličce několik trofejí pro nejlepšího slovenského sportovce a jejich výkony svého času přitahovaly pozornost celého Slovenska. Dnes jsou ale právě přímé přenosy ze závodů Vlhové tím, co si nenechá ujít žádný slovenský fanoušek. A nejinak tomu bude v únoru, kdy se uskuteční zimní olympijské hry.

Do Pekingu pro první medaili

Slovenská hvězda Petra Vlhová má za sebou celou řadu úspěchů. Je mistryní světa v obřím slalomu a vlastní také velký křišťálový glóbus za celkové prvenství ve Světovém poháru. Olympijský triumf v její sbírce ale zatím schází. Na blížící se olympiádě v čínském Pekingu bude mít nicméně velkou šanci to napravit.

Slovenka totiž zažívá další povedenou sezonu, ve které ovládla už tři závody Světového poháru. Není tedy divu, že i v Pekingu bude Vlhová nejen podle sázkových kanceláří patřit k favoritkám. Medailové ambice má Vlhová přitom hned ve dvou disciplínách. Zraky Slovenska se kromě obřího slalomu budou upínat i ke klasickému slalomu.

K olympijskému úspěchu má pomoct speciální program

V době, kdy okolo konání sportovních událostí opět panuje nejistota v souvislosti s novými mutacemi koronaviru, se jen těžko něco předpovídá. Pokud ale olympiáda v Číně proběhne podle plánu, tak to vypadá, že Vlhovou může na cestě za medailí zastavit jen zranění či jiná nepředvídatelná událost. A sama lyžařka z Liptovského Mikuláše podřizuje olympijskému úspěchu vše.

Se svým týmem mimo jiné upravila program závodů tak, aby se stoprocentně nachystala právě na technické disciplíny, kterými jsou obří slalom a slalom. Obhajoba celkového triumfu ve Světovém poháru tedy musela jít stranou. Případné olympijské zlato by to ale vše více než vyvážilo. A pokud Vlhová v Pekingu skutečně uspěje, tak jí cenu pro Sportovce roku 2022 mohou na Slovensku klidně předat už v únoru.

Vlhová je opět nejlepší slovenskou sportovkyní. Dalším cílem je olympiáda

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!