Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dárek ke Dni dětí / foto: shutterstock

Čím překvapit děti na Den dětí?

Co to vzít letos za jiný konec a místo dobrot obdarovat děti něčím, co pro ně bude mít větší hodnotu a zároveň bude zdrojem zábavy? 

Kreativita a tvoření 

Velkou radost dětem uděláte i maličkostmi. Můžete sáhnout po běžných omalovánkách, nebo zkusit malování vodou. Místo barviček tak dětem stačí štětec a čistá voda. Obrázky se pak zabarví samy. Tyto omalovánky jsou skvělé pro děti od dvou let. 

Poměrně novinkou jsou vyškrabávané obrázky. K dostání jsou celé knihy a sešity, kde jsou stránky černé a na nich jsou obrysy obrázků. Děti pak přiloženým dřívkem vyškrabávají černé pozadí a tvoří krásné duhové obrázky, které se před nimi postupně odkrývají. 

Další variantou je plastelína. Nám se osvědčila především ta od značky PlayDoh. Je zdravotně nezávadná, jemná a krásně se s ní pracuje. Nelepí se a dají se k ní dokupovat celé sady nástrojů na tvoření. Můžete tak s dětmi dělat pizzu, toasty, nebo si zahrát na zubaře a vyrobit plastovému panáčkovi nové zuby.

Oslava Dne dětí
Oslava Dne dětí – Zdroj: Shutterstock.com

Knížky nikdy nezklamou

Také knížky jsou vděčným dárkem. Vhodné jsou i pro ty nejmenší. Zkuste třeba velkoformátová leporela plná obrázků, které mohou děti samy popisovat a vyprávět vlastní příběhy. Dětem ve školce přijdou vhod knížky od Sandry Dražilové Zlámalové, Anny Beatrix Bártové nebo Petry Santlerové, plné dětí, kouzelných stvoření a dobrodružství, které pobaví i poučí velmi nenásilnou formou, jen pomocí krásného příběhu. 

Malý čtenář
Malý čtenář – Zdroj: Shutterstock.com

Společenské hry (nejen) pro děti 

A výborným dárkem jsou i společenské hry. Nemusíte kupovat složité drahé hry, ke kterým je třeba studovat pravidla délky románu. Stačí jednoduché karetní hry, např. od značky Djeco. Oblíbenou hrou je i obyčejné Člověče nezlob se, Kloboučku hop nebo domino. A pokud hledáte opravdu drobnost za pár korun, vsaďte na klasické pexeso.

Už víte, čím potěšíte své děti v jejich sváteční den? 

 

Zdroj:

https://ematerstvi.cz/5-tipu-na-darky-ke-dni-deti/

 

 

Čím překvapit děti na Den dětí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!