Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Orgánové hodiny / foto: shutterstock

Co je na světě nejdražší?

Není snad nikdo, kdo by si alespoň tu a tam neposteskl, že nemá čas. Ať už je to čas na zábavu, čas, co bychom měli sami pro sebe, čas na koníčky.

Čas

Čas je fyzikální veličina a něco, čeho se nám obvykle moc nedostává. Není snad nikdo, kdo by někdy neřekl větičku: Na tohle nemám čas. Ale proč vlastně? Odvažuji se tvrdit, že v mnoha případech je to z pohodlnosti nebo z lenosti. Já bych chodila cvičit, ale nemám na to čas. Já bych třeba i doma vymaloval, ale nemám na to čas. Znáte to. Někdy se dokopat k něčemu není snadné a je jednodušší se vymluvit na nedostatek času.

Nedostatek času
Nedostatek času: Zdroj – Nikita Savostikov / Shutterstock.com

Den má jen 24 hodin, ale stihnout jde ledacos, jen chtít

Chodíte do práce, staráte se o děti, o domácnost, pracujete na zahradě. Ať jste žena, nebo muž, to vše chce od vás čas. A kde najednou najít čas třeba na nového koníčka? Vymlouvat se na to, že třeba necvičíme, protože na to není čas, je skutečně jen výmluva. Chce to začít plánovat. Uspořádat si denní povinnosti tak, abychom věděli, v kolik co budeme dělat. Důležitá je i spolupráce členů rodiny. Nikde není napsané, že uklidit nebo uvařit musí pokaždé jenom mamina. Když už si vytvoříme plán, je dobré ho taky dodržovat. Pokud víme, že po obědě chceme dát nádobí do myčky, je dobré to udělat hned, jak dojíme. Ono když se člověk takzvaně rozsedí, tak se mu pak nechce jednoduše vstávat a jít něco dělat.

 

Praktické plánování
Praktické plánování – Zdroj: Shutterstock.com

To nejcennější, co můžete někomu dát, je váš čas

Když už budete ve svém nabytém dni hledat čas pro své případné nové koníčky, najděte si čas hlavně pro své blízké. Odkládat návštěvu prarodičů nelze do nekonečna. Važte si toho, že je prozatím můžete navštívit. Přijde doma, kdy byste se za nimi rozjeli hned, ale už to nepůjde. Každý ví, jak je to myšleno. Naučte se se svým časem hospodařit a dejte ho svým blízkým.

 

Zdroj:

https://cz.pinterest.com/pin/295408056807343794/

 

 

Co je na světě nejdražší?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!