Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Letní koupání / foto: shutterstock

Kam se raději zajít vykoupat – k rybníku, nebo na koupaliště?

Nezadržitelně se blíží teplé počasí a chuť zajít se vykoupat do rybníka, nebo na koupaliště. Co je lepší vybrat? Kde bude koupání bezpečnější? Která voda pro nás bude lepší?

Je vedro, jedeme k vodě

Letní pohodu si v parných dnech jen těžko užijeme bez toho, aniž bychom si šli zaplavat a osvěžit se do vody. Především děti vodní radovánky milují a dokážou ve vodě trávit spoustu času, kolikrát i s drkotajícími zuby. Někdo nedá dopustit na veřejná koupaliště, jiní zase dávají přednost přírodním vodním plochám.

Léto a koupání
Léto a koupání – Zdroj: Shutterstock.com

Koupaliště i přírodní vodní plocha pro koupání má svá pro i proti

Někomu vadí chemicky upravená voda plná chloru, jinému se příčí myšlenka, že bude plavat ve vodě, kde jsou ryby, bakterie a bahno. Někdo uvítá stánky s občerstvením u bazénu, jiný zase upřednostní soukromí a klid. Pro koupání v přírodní vodě, ať už je řeč o rybníku, zatopeném lomu nebo o jezeru, je nutné dbát na případné zákazy nebo omezení. Na internetu je možnost vyhledat si vodní plochy vhodné pro koupání. Ve velké míře je zde voda testovaná a hlídaná především na obsah sinic ve vodě. Při jejich nadměrném množství mohou být vydaná doporučení na nevhodnost ke koupání, nebo přímo vydaný zákaz koupání. Pozor taky na to, že ne všude, i když jde o přírodní koupání, mohou do vody vaši čtyřnozí mazlíčci.

Rybník láká k osvěžení
Rybník láká k osvěžení – Zdroj: Shutterstock.com

Ať se budete koupat kdekoliv, pamatujte na bezpečnost a slušné chování

To, že byste neměli skákat do vody, kterou neznáte, asi není nutné připomínat, již se takto přihodilo mnoho vážných úrazů. Mít děti pod dozorem, je také věc, na kterou netřeba upozorňovat. Nepřeceňujte své síly při plavání. Pamatujte také na to, že byste měli použít ochranné krémy, aby vás sluníčko nespálilo, dodržovat pitný režim a po koupání si dát sprchu.

Každopádně si vodní radovánky užijte, jak je libo.

 

Zdroj:

https://zena-in.cz/clanek/kam-za-koupanim-bazen-nebo-rybnik

 

 

Kam se raděj zajít – na koupaliště, nebo k rybníku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!