Koření, které má doma asi každý
Říká se, že dobrá kuchtička si vystačí se solí a pepřem. A vlastně je to pravda. Pokud si se zpracovávanými surovinami dostatečně pohrajeme, aby uvolnily své chutě a vůně, vykouzlíme díky soli a maximálně pepři skutečně gurmánský zážitek. Dalším kořením, které používáme nejčastěji, je kmín. Sladká paprika, nové koření, bobkový list také patří mezi ty, bez kterých je málokterá kuchyně.
Koření dodají jídlům šmrnc
Chilli ocení v jídlech převážně muži. Ostrá chuť jídel a přitom zachování původní chuti surovin, to je pak nebe na jazyku. Další koření, která vládnou našim kuchyním, je oregano, kari, muškátový oříšek, majoránka nebo třeba skořice a koriandr. Ať už se chystáme vařit jakýkoliv pokrm a přidáme do něho jakékoliv koření, je dobré myslet na to, že kořením chceme jen podtrhnout chuť jídel a ne ji kořením nahradit.
Koření uchovávejte v suchu a ideálně bez přístupu světla
Aby koření vydrželo a zachovalo si svojí specifickou vůni a chuť, je důležité ho správně skladovat. Správné uchovávání koření nám navíc usnadní i jeho používání. Mít koření pohozené v šuplíku v otevřeném sáčku asi nebude ta nejlepší varianta. Pro účely skladování můžete sáhnout po kořenkách nabízených v obchodě a nebo si můžete kořenky sami vyrobit. Ideálně recyklací. Takové skleničky od dětské výživy potřené černou barvou udělají ve vaší kuchyňské lince jistě parádu. Když si na ně ozdobným písmem bílým fixem napíšete, co která ukrývá za koření, budou nejen hezky vypadat, ale i plnit svůj účel. Přesně budete vědět, pro co při svém kouzlení nad sporákem sáhnout.
Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/jak-na/11-zakladnich-koreni-ktere-nemely-chybet-ve-vasi-kuchyni
Bez jakého koření se žádná kuchyně neobejde?
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!