Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jídlonosič nerez / foto: shutterstock

Měli byste si pořídit plastový, nebo spíše nerezový jídlonosič?

Nikomu z vás nemusíme představovat klasické jídlonosiče, díky nimž hravě zvládnete přenést svůj oběd do práce, domů, školy či třeba na návštěvu.

Tyto šikovné vynálezy jsou tu s námi už několik desítek let, přičemž ještě stále okolo jejich používání panuje spousta mýtů. Jaký je nejrozšířenější?

Neškodný plast

Zdaleka největší mýtus se týká především samotného materiálu klasických jídlonosičů z plastu. Umělá hmota totiž přichází v ohromné spoustě variant i podob, přičemž o mnoha z nich se říká, že značně škodí lidskému zdraví. To je na jednu stranu pravda, ale na stranu druhou tento fakt ani náhodou neplatí pro plasty pro styk s potravinami.

Ty jsou totiž, alespoň v rámci Evropské unie, velmi přísně posuzovány a prochází celou řadou kontrol, než se budou moci začít prodávat koncovým spotřebitelům. Díky tomu máte stoprocentní jistotu, že výsledný produkt žádným způsobem neuvolňuje karcinogenní ani jinak škodlivé látky do vašeho organismu. To samozřejmě platí v situaci, kdy s ním zacházíte správně.

Jídlonosič plast

Raději nerez?

Pokud ani přesto nemůžete plastům přijít na jméno, jsou pro vás ideální volbou jídlonosiče z nerezu. Tato speciálně upravená ocel perfektně odolává bakteriím, plísním i veškerým negativním jevům. Stejně tak se chlubí ohromnou odolností proti namáhání, takže vám vydrží bez problémů sloužit klidně po zbytek života. Zároveň se chlubí i velmi elegantním vzhledem a nízkou cenou, což zkrátka potěší každého.

Jídlonosič nerez

Ať už si zvolíte jakoukoliv z obou zmíněných variant, nemusíte ihned běžet do nejbližšího obchodu a složitě shánět nový jídlonosič. Stačí si jen sednout k počítači, otevřít si webové stránky pod vloženými odkazy a ihned se před vámi objeví populární produkty, které vás vyjdou na pouhých několik stovek korun.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze