Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tableta do myčky / foto: shutterstock

Tableta do myčky – všestranný pomocník v domácnosti. Co s ní všechno vyčistíte?

Tablety do myčky jsou prioritně určeny k mytí nádobí. Ve skutečnosti se však jedná o všestranného a velmi účinného pomocníka ve vaší domácnosti. Použít se dá i na čištění pračky nebo odstranění mastnoty.

Obarvené prádlo a mastné fleky

Podařilo se vám nechtěně obarvit prádlo a nevíte co s ním? Není nutné kupovat drahé přípravky na odbarvení. Stačí, když jej vložíte znovu do pračky, přidáte tabletu do myčky - rovnou do bubnu - a spustíte prací program. Nežádoucí odstín zmizí. 

Tableta do myčky je skvělá i na oděvy a prádlo, kde zůstaly mastné skvrny. Na co běžný prášek nestačí, poradí si s tím tableta do myčky. Není nutné je předtím namáčet do odmašťovače. Stačí ji opět přidat do bubnu a zapnout program na 60 stupňů alespoň na hodinu. 

I na prádlo se hodí tableta do myčky
I na prádlo se hodí tableta do myčky – Zdroj: Shutterstock.com

Vyčistí pračku i toaletu

Pokud se vám z pračky line nepříjemný zápach, není nutné kupovat drahé prostředky na její vyčištění, ani volat opraváře. Rozmačkejte tabletu a hoďte ji přímo do bubnu. Bez prádla! Nastavte program na vyvářku a nechte jej proběhnout. Tableta krásné vyčistí buben, mastnotu i usazeniny. Vše během praní pustí a odteče se špinavou vodou. 

Stejně dobře se dá tabletou do myčky vyčistit i toaleta. Pokud se denně mordujete s usazeninami v míse a nelze se jich zbavit, hoďte do ní na noc tabletu do myčky. Tableta se rozpustí a účinně vyčistí všechny nečistoty a usazeniny. Ráno vše jednoduše spláchnete. 

Čistá toaleta
Čistá toaleta – Zdroj: Shutterstock.com

Vyčistí nádobí i celou kuchyni

Pokud máte doma plastové lahve či krabičky, u kterých se nedaří odstranit usazeniny, mastnotu a zápach, rozmačkejte tabletu do myčky, smíchejte ji s vodou a vytvořenou kaší nádobí umyjte. Takto odstraníte nečistoty připevněné na nádobí, ale i sklokeramickou desku, mastná místa kolem sporáku a digestoře. Na nejhorších místech je dobré nechat rozetřenou kaši chvíli působit a pak smýt houbičkou nebo ubrouskem. 

 

Zdroj:

https://www.nasdum.eu/tableta-do-mycky-muze-pomoci-s-cistenim-toalety/

https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/tableta-do-mycky-do-pracky.html

 

 

Tableta do myčky - všestranný pomocník v domácnosti. Co s ní všechno vyčistíte?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!