Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Blažený spánek / foto: shutterstock

Vymoženosti moderní doby pro lepší a kvalitnější spánek

Pokud něco dokáže potrápit, tak je to špatný spánek. Lidé jsou ochotni za dobrý spánek utratit nemalou sumu. A tak není divu, že výrobci přichází na trh s novými pomůckami.

Vzhledem k tomu, že takřka polovina světové populace trpí nespavostí či poruchami spánku, je tak osmihodinový a ničím nerušený spánek doslova luxusem, za který jsou někteří schopni utratit nemalou sumu. Jaké moderní vychytávky se těší popularitě na trhu?

Inteligentní matrace pro dobrý spánek

Základem pro dobrý spánek je volba kvalitní matrace. Na trhu je k dispozici model, který se v reálném čase přizpůsobuje poloze spící osoby. Využívá u toho systému vzduchových komor, které fungují mnohem lépe než klasická paměťová pěna. Zásluhou toho má majitel této matrace záruku, že jeho hlava, krk i páteř budou vždy ve správné poloze. A to zdaleka není vše. Inteligentní matrace je vybavena miniaturním elektrickým topením, které příjemně zahřívá chodidla na ideální teplotu, takže už žádné tlusté ponožky do postele netřeba. A právě průzkum ukázal, že lidé s nohami v teple usnou rychleji.

Inovativní matrace pro dokonalý spánek
Inovativní matrace pro dokonalý spánek – Zdroj: Shutterstock.com

Moderní a chytrý prsten

Říkáte si, co má společného se spánkem prsten? Jedná se o inteligentní titanový prsten, který se těší oblibě i u řady celebrit. Tento prsten má i například princ Harry. Jde se o kombinaci stylového solitéru s moderní technologií. Majiteli tento prsten analyzuje kvalitu jeho spánku a navrhuje možné řešení pro jeho zlepšení. Prsten je vybaven řadou dalších funkcí, má v sobě zabudovaný infračervený snímač pulsu, gyroskop či senzor tělesné teploty.

Chytré hodinky pro kvalitnější spánek

Poskytnou přehledná data, která jsou užitečná, ale mnohdy je potřeba vědět, jak vlastně zlepšit spánek. Proto některé společnosti nabízí různé tipy, triky, návrhy, jak kvalitu spánku zdokonalit, jako je například zhodnocení týdenního spánku, a to včetně pravidelného rytmu. Některé zase dokáží poradit i třeba v jakém časovém intervalu se nejlépe vyspíme. Však dlouhodobější měřítko je relevantním ukazatelem. Stejně tak zhodnocení parametrů, jako je pravidelnost a průměrný čas uléhání ke spánku či vstávání. Sami odborníci poukazují na paradox, že na zlepšení návyků i co se týče spánku, usínání apod., má vliv už jen vědomí, že jsou fyziologické údaje zaznamenávány. Díky tomu pro sebe děláme více.

Chytré hodinky monitorují náš spánek
Chytré hodinky monitorují náš spánek – Zdroj: DenPhotos / Shutterstock.com

Vymoženosti a vychytávky pro lepší spaní

Na trhu je k dispozici přístroj ve tvaru velké sklenice drahého krému, ale ve skutečnosti neutralizuje digitální znečištění prostředí. Dále je k dispozici i nástroj ve tvaru počítačové myši, který pomáhá k posílení odolnosti vůči stresu. Využívá k tomu infrazvukovou terapii. Rovněž existuje vibrační náramek, který používá zvukové vlny ke zklidnění, což má vést následně k lepšímu usínání.

 

Zdroje:

https://club.coolpeople.cz/spankovy-byznys-na-vzestupu-za-techto-5-vychytavek-jsou-lide-ochotni-zaplatit-stovky-dolaru/1328.html

https://www.vogue.cz/clanek/vogue-planet/wellness/chloe-malle/nova-vlna-chytrych-pomucek-pro-zlepseni-kvality-spanku-do-jakych-se-skutecne-vyplati-investovat

Vymoženosti moderní doby pro lepší a kvalitnější spánek

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!