Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Steve Jobs / foto: Photo Oz / Shutterstock.com

Steve Jobs patřil k nejuznávanějším podnikatelům – příležitosti viděl všude a nebál se riskovat

Kdo by dnes neznal společnost Apple, která je charakteristická logem nakousnutého jablka. Dnes ikonická elektronika, která bortí limity, předsudky i každoroční očekávání. Aby však mohla vyrůst, musela mít za zády silného vizionáře.

Právě do této role byl pasován spoluzakladatel společnosti Steve Jobs, který se stal podnikatelským idolem mnoha z nás. Dodnes je známý nejen svými myšlenkami a výroky, ale také přístupem, který k podnikání měl. A podle několika lekcí můžete začít fungovat i vy.

V každém problému je skrytá příležitost

Co odděluje úspěšné jedince od neúspěšných? To, jak k věcem přistupují. Zejména tedy k těm, které nejsou zrovna pozitivního rázu. Mluvíme například o neúspěchu, který do našeho života může vstoupit v mnoha podobách. Zatímco pro někoho je neúspěch znamení, že se s něčím musí skončit, pro podnikatele, jako byl Steve Jobs, se jednalo o příležitost, kterou jenom stačí chytit za pačesy.

Selhání může vést k pozitivním věcem. V každém problému je skrytá příležitost. Nezáleží na tom, jak si to interpretujete, v obou dvou případech je tento přístup hodný úspěšného byznysmena.

Úspěch je v každém z nás
Úspěch je v každém z nás – Zdroj: Shutterstock.com

Je to jen zlý den, ne zlý život

Jinými slovy je klíčové vytrvat a setrvat i v době, kdy je to všechno náročné. To ostatně v podnikání takto bývá. Někdy procházíme světlejším obdobím, jindy nás čeká doba temna. Víra je však to, co nás musí popohánět pořád kupředu. I bouřka jednoho dne skončí, pokud v ní však nebudete stát.

Právě víra a silné „proč” je to, co vás udrží nad vodou v těžkých časech. A že v podnikání přijdou, budou dokonce denním chlebem.

Bláznům patří svět

Jen ti, kteří jsou natolik blázniví, že věří, že změní svět, ho nakonec změní. Přesně tak zní výrok právě Steva Jobse, který s oblibou také říkával následující: „Zůstávej hladový, zůstávej bláznivý. Nikdy neztrácet chuť jít za novými nápady, novými zážitky a novými dobrodružstvími.”

Podnikání je totiž také o značné dávce riskování a bláznům přece patří svět.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/lekcie-steve-jobs/

Steve Jobs patřil k nejuznávanějším podnikatelům. Naučte se fungovat jako on

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!